З архіву ПУ. "Почути Донбас": Більше 60% мешканців ОРДЛО мріють про Росію, - опитування

Згідно опитування в Україну хочуть повернутися лише 18,5% мешканців ОРДЛО.

Видання "Дзеркало тижня" провело масштабне опитування серед жителів непідконтрольних територій Донбасу щодо того, яким вони бачать майбутнє Луганська і Донецька в разі закінчення війни. Опитування показало, що тільки 5 відсотків хочуть повернутися до складу України, а 65% вважають, що територія невизнаних "республік" повинна стати частиною Росії, передають Патріоти України 9 листопада 2019 року.

Так, 5,1% опитаних бажають "бути частиною України як раніше". Ще 13,4% бачать нині підконтрольні "ЛНР/ДНР" території "частиною України, але з особливим статусом". Разом в тому чи іншому вигляді в Україну хочуть повернутися 18,5%.

Повної незалежності хочуть 16,2% респондентів. А ось 50,9% вважають, що нинішні території "ЛНР/ДНР" повинні стати частиною Росії, ще 13,4% - "частиною Росії, але з особливим статусом". Таким чином, переважна більшість жителів "ЛНР/ДНР" - 64,3% - бачать цю частину Донбасу в складі Росії.
Лише 0,8% респондентів відмовилися або не змогли відповісти на питання з приводу статусу територій, що знаходяться зараз під контролем "ЛНР / ДНР", пише видання.

Відповіді на питання "На вашу думку, який статус повинен мати весь Донбас (тобто вся Донецька і Луганська області)?" мало чим відрізняються від відповідей з приводу статусу "ЛНР/ДНР" (різниця - в рамках статистичної похибки). У складі України весь Донбас бачать 19,2% жителів "ЛНР/ДНР" ("як раніше" - 8,4%, "з особливим статусом" - 10,8%). За незалежність Донбасу виступають 14,4% респондентів.

І 62,9% опитаних бажають, щоб їх край став частиною Росії (13,3% - "з особливим статусом", 49,6% - без будь-яких умов і преференцій).

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...