Асортимент продуктів щедріший, ніж під час Великого посту. Страви на рослинній олії можна готувати кожен день, а у свята і вихідні дні дозволяється навіть риба.
Факти ICTV знайшли в мережі рецепти простих і ситних страв, які урізноманітнять пісне меню, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Квасолю перебираємо, промиваємо і замочуємо на 6-8 годин у теплій воді. Зливаємо воду, додаємо нову і варимо 15-20 хвилин. Коли квасоля стане м’якою, знімаємо її з вогню і зливаємо.
В іншій каструлі ставимо варитися дрібно порізані цибулю, селеру, цибулю-порей, капусту і моркву, порізану на кружальця. Доводимо все до напівготовності, після чого кладемо туди проціджену квасолю і варимо, помішуючи, щоб не пригоріло. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо м’яту, сіль, перець за смаком і додаємо олію.
Окремо до супу подається половинка лимона.
Інгредієнти:
Приготування:
Рис відварити, кабачок натерти на крупній тертці, додати подрібнену зелену цибулю, сіль і борошно, перемішати.
З отриманої маси формуємо круглі котлетки і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
Інгредієнти:
Приготування:
Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії.
Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею.
Акуратно розділити капустяне листя, один за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.
На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.
Можна полити пісним майонезом. При подачі на стіл прикрасити зеленню.
Інгредієнти:
Приготування:
Сиру картоплю ріжемо тонкими пластинами. Моркву тремо на крупній тертці. Помідори ріжемо тонкими кільцями. Гриби ріжемо тонкими пластинами. Беремо форму для запікання, змащуємо її олією і укладаємо нашу запіканку наступним чином:
1. Картопля (солимо, перчимо);
2. Морква (солимо, перчимо);
3. Гриби (солимо, перчимо);
4. Помідори (солимо, перчимо);
5. Картопля.
Останній шар картоплі рясно змащуємо пісним майонезом і поміщаємо в розігріту духовку, запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів.
Інгредієнти на 3 порції:
Приготування:
Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності.
Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку.
Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати дві хвилини.
Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.
У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він у реальному часі відповідає людям на їхні запитання. Про це повідомили у The Guardian, передають Патріоти України. Інсталяц...
Починаючи з 4 жовтня 2024 року, поліція Хмельницької області розслідує ймовірне декларування недостовірної інформації з боку чоловіка голови МСЕК Хмельниччини Володимира Крупи, передають Патріоти України. Поки Володимиру Крупі правоохоронці не оголошув...