За ним стежили, він передчував погане: Дівчина Шишова розповіла про останні дні його життя

Дівчина голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який був знайдений мертвим, Божена Жолудь заявила, що активіст в останні дні свого життя не скаржився на стеження за ним, але став більш уважний. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

«У Віталія не було ні батьків, ні сім'ї - всі загинули. Працював патріотом-фрілансером. Він не скаржився на те, що за ним стежать. Але останнім часом Віталій став уважнішим — іноді дивився, які машини під'їжджають, які з них виїжджають», — сказала вона.

«Він мені цього не сказав, але написав одному з наших знайомих за тиждень до трагедії: «У мене погане передчуття, якщо що, доглянь за Боженою», — розповіла дівчина. Жолудь додала, що до Шишова не підходили сторонні. «Одного разу до мене на вулиці в центрі міста підійшли люди — як виявилося, мене записували і знімали», — розповіла вона. За словами дівчини, Віталій виходив на пробіжку не завжди, а іноді.

Жолудь заявила, що останнім часом в його поведінці не було нічого незвичайного або дивного. «Ми обидва хворіли тиждень, лежали в ліжку, дивилися фільми. Звичайно, настрій у хворого не піднявся, але поганих думок у Віталія не було. Звичайно, він не міг покінчити життя самогубством. У нього не було причин для цього. Він не міг так вчинити зі мною. У нас були спільні плани на майбутнє», — додала дівчина. Віталій Шишов, ймовірно, вийшов на пробіжку вранці в понеділок, 2 серпня, і не повернувся. У вівторок, 3 серпня Шишов був знайдений повішеним в одному зі столичних парків неподалік місця його проживання.

Білоруський дім в Україні - некомерційна громадська організація, яка допомагає білорусам і всім, хто постраждав від дій режиму диктатора Олександра Лукашенка. Білоруський дім допомагає білорусам з легалізацією в Україні, працевлаштуванням, пошуками знімного житла, організовує мирні акції та марші.

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...