За поширення фейків роспропаганди: Боксера Ломаченка внесли в список держзрадників України

Колишній чемпіон світу та олімпійський чемпіон 2008 та 2012 років з боксу Василь Ломаченко внесений до списку держзрадників, який веде громадська організація "Рух ЧЕСНО", передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті chesno.org, підставою для внесення українського боксера до реєстру стали його публікації в соціальних мережах. "Публічність накладає певні соціальні зобов'язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління.

Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і шахеди", - наводить слова лідера "ЧЕСНО" Віти Думанської офіційний сайт організації.

Нагадаємо, Василь Ломаченко опублікував у себе на сторінці в Instagram публікацію з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ московського патріархату. У своїй проповіді Лонгін говорить про те, що "українська держава почала війну проти Бога, проти церкви господньої і проти українського народу", що є одним з ключових наративів російської пропаганди. Після хвилі критики в коментарях Ломаченко зробив ще один пост з тим же скандальним церковнослужителем.

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...