Забули в тілі інструмент вагою... 300 грамів: У Вінниці лікарня сплатить пацієнтці 400 тис. грн

У Вінницькій області лікарня заплатить пацієнтці 400 тисяч гривень через те, що під час операції медики забули у її тілі 30-сантиметровий шпатель Ревердена. Про це йдеться у повідомленні Вінницького апеляційного суду, передають Патріоти України.

На суді жінка розповіла, що вона майже 20 років змушена була жити з хірургічним інструментом у черевній порожнині, який під час операції забули медики. Через це її стан здоров'я суттєво погіршився. Вона швидко втомлювалась та відчувала загальну слабкість. Суд встановив, що медики забули у тілі жінки шпатель Ревердена довжиною майже 30 сантиметрів та вагою ледь не 300 грамів.

Потерпіла вимагала від лікарні 900 тисяч гривень компенсації, проте Військово-медичний центр Центрального регіону погоджувався сплатити колишній пацієнтці лише 100 тисяч гривень, наполягаючи на тому, що в лікарні немає коштів.

Вінницький апеляційний суд відповідно до статті 23 Цивільного кодексу України змусив медиків заплатити потерпілій 400 тисяч гривень.

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах: Що треба знати

субота, 11 травень 2024, 6:30

Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Згідно з документом, погодження списків військовозобов’язаних для бронювання передається від Генерального штабу Збройни...

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...