Заклеїв рот скотчем та погрожував вбити: У Чехії 18-річного українця звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої

Суд у чеському місті Плзень відправив під варту 18-річного хлопця, якого поліція звинуватила у зґвалтуванні та спробі вбивства дівчини. Мер міста Роман Заржицький заявив, що нападник є українцем, але не біженцем. Про це повідомляє чеський ресурс Ceske Noviny, передають Патріоти України.

За даними поліції, підозрюваний у ніч на вівторок, 8 серпня, виманив дівчину на прогулянку в ліс. За неофіційною інформацією, постраждалій 15 років. Дівчина була знайома з чоловіком певний час, тому погодилася, стверджує слідство.

«Він зв’язав дівчині руки, заклеїв рот скотчем і зґвалтував, а потім завдав їй подальших порізів і погрожував убити. Потім загорнув дівчину в пакети, скинув її зі схилу до лісу і покинув місце події», — повідомила поліція.

Поліція повідомляє, що дівчина імітувала смерть, що нібито врятувало їй життя. Після того, як чоловік пішов, вона втекла з місця події та викликала швидку медичну допомогу, додали правоохоронці.

Спікер поліції Павел Бурешов повідомив, що обвинувачений є іноземцем, який тривалий час проживає в Чехії. Мер міста Плзень Роман Заржицький від проросійської партії Ano сказав, що обвинувачений є українцем, але не біженцем. Мер і міністр внутрішніх справ Віт Ракушан застерегли від насильства, поширення ненависті проти українців та узагальнень.

Посольство України в Чехії засудило інцидент у Плзені та висловило щирі співчуття постраждалій. «Винуватець має бути покараний за свій вчинок відповідно до чинних правових норм Чеської Республіки», — ідеться в повідомленні посольства у Facebook.

У соцмережах закликають до суворого покарання, пишуть ненависні коментарі і навіть говорять про скликання демонстрацій проти українців, пишуть чеські ЗМІ.

За даними видання, на вихідні в Плзені не оголошені протести. Співробітники поліції опрацьовують інформацію про можливу демонстрацію або громадський протест і перевіряють її.

«Поліція готова забезпечувати громадський порядок, безпеку та безперебійність дорожнього руху і, в разі необхідності, виявляти та розкривати можливі протиправні дії», — зазначила прессекретар поліції.

В Україні провели перерахунок пенсій: Ось наскільки вони зросли

неділя, 28 липень 2024, 9:08

За останні три місяці середня пенсія в Україні зросла на 73 грн. і тепер становить 5816 грн. У січні 2024 року вона становила 5385 грн. З початку повномасштабної війни розмір пенсії збільшився із 3991 до 5816 грн. Про це пише OBOZ.UA, передають Патріот...

У Росії народилася дитина з кулею у животі: Тато стрельнув по мамі коли та була при надії

неділя, 28 липень 2024, 8:59

Лікарі вилучили кулю з тіла немовля . У Підмосков’ї народилася дитина, у животі якої застрягла пневматична куля. Її випустив батько, коли малюк був ще в животі у матері. Про це у суботу, 27 липня повідомляє російське видання Astra, передають Патріоти ...