Закони не для всіх: Медведчук постачає нафтопродукти зі свого заводу в РФ до США всупереч санкціям, - "Схеми" (відео)

Продукція "Новошахтинського заводу нафтопродуктів", який належить родині кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, постачається до окупованого Криму та США, де український нардеп перебуває під санкціями. Про це заявляють у розслідуванні "Схем", передають Патріоти України.

Зазначається, що нафтопродукти нібито прибувають до порту в Х’юстоні, де їх отримує одна з найбільших американських нафтопереробних корпорацій ExxonMobil.

Закупівля відбувається через швейцарську компанію NewCoal Trading, засновниками та керівниками якої здебільшого є росіяни та українці. Журналіст-розслідувач і редактор порталу Scanner project Михайло Маглов пов'язує компанію з родиною депутата Держдуми РФ від "Єдиної Росії" Гліба Хора.

За даними міжнародної компанії S&P Global, від листопада 2019 року до червня 2020-го частка Росії у поставках бензинового півфабрикату на заводи США склала майже 60%. І з них восьму частину забезпечив завод Медведчука. Зокрема, у квітні щотретя тонна російського палива у США походила з "новошахти".

Суми контрактів зберігаються у таємниці, однак, ринкова вартість аналогічного прямогінного бензину у 2020 році коливалась між 30 та 40 доларами за барель. За підрахунками "Схем", середня вартість зазначених поставок із заводу Медведчука до США сягає близько 150 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Віктор Медведчук разом із дружиною Оксаною Марченко 2 серпня прибув до окупованого Криму. Подружжя заїхало на авто через КПВВ "Каланчак". Водночас прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав візит нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" до півострова "надзвичайно неприйнятним кроком".

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...