Залишилися без грошей і житла: У Києві інвестори влаштували масштабний протест через недобудови (фото, відео)

У п'ятницю, 29 травня, в Києві інвестори банку "Аркада" влаштували пікет і безстрокову акцію протесту, вимагаючи від органів влади відповіді на зупинку будівництва житлових комплексів "Еврика", "Патріотика", "Патріотика на озерах", передають Патріоти України.

О 09:00 вони зібралися під будівлею банку на вулиці Ольгинській, щоб підписати ультиматум до президента АТ АКБ "Аркада" Паливоди Костянтина.

Який план протестувальників

Після цього учасники протесту провели виступи. Згодом відбулася хода до Офісу президента, вирушив автомітинг до Кабміну. Біля ОП інвестори влаштували мітинг, зачитали звернення до президента України Володимира Зеленського.

Тоді люди вирушили ходою до Хрещатика та Київської міської державної адміністрації. Там учасники протесту звернулися до мера столиці Віталія Кличка, провели виступи.

Мер Києва Кличко, зі свого боку, вже звернувся до правоохоронних органів з вимогою втрутитися у ситуацію щодо невиконання забудовником "Аркада-будівництво" зобов’язань перед інвесторами.

Планується, що на Хрещатику приблизно до 18:00 триватимуть мирні акції протесту та флешмоб, буде встановлено наметове містечко біля КМДА.

У чому суть конфлікту й де помилилися учасники протесту

Так, за повідомленням інвесторів, забудовник не виконав своїх зобов'язань, внаслідок чого будівництво кількох комплексів зупинилося, а майже 13 тисяч сімей залишилося без житла.

Своїм мітингом вони хочуть сповістити АТ АКБ "Аркада" про початок радикальних дій із метою змусити банк відновити роботу над всіма будинками, залучити президента й КМДА до допомоги у вирішенні цього проблемного питання.

Але водночас інвестори діють не зовсім логічно й правильно. Їм слід було піти в поліцію, вимагати відповіді від силовиків і покарання для забудовника. А ось таке звернення до органів влади – це лише перекладання відповідальності й шанс для "Аркади й далі "тероризувати" людей.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...