Заслужений артист-"педофіл" Завадський виграв справу проти України в Європейському суді і отримає компенсацію

1543 дня він просидів у СІЗО, але провину довести у суді так і не змогли

Україна виплатить заслуженому артисту Ігорю Завадському, якого утримували за ґратами майже п'ять років, компенсацію. Акордеоніста підозрювали в розбещенні дітей, однак згодом виправдали. Про це музикант повідомив на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Також тяжкохворий на СНІД артист отримав від Міністерства юстиції України лист, що вони зобов'язуються у тримісячний термін виплатити матеріальну компенсацію, призначену Європейським судом.

Завадський розповів, як йому прийшов лист ще в 2017 році, в якому пропонували через Європейський суд мирову угоду і 4 тисячі євро. В обмін на те, щоб артист відмовився від розгляду своїх скарг у Європейському суді. Цим фактом правоохоронна система України фактично визнала поразку у справі.

"А сьогодні я отримав від Міністерства юстиції України лист вже напряму, що вони зобов'язуються у тримісячний строк виплатити мені матеріальну компенсацію, призначену Європейським судом. За незаконне затримання міліцією 23.03.2012; за незаконне взяття під варту, без жодних законних підстав, і за тривале незаконне позбавлення волі у СІЗО. А саме, 50 місяців і три тижні (більше 4-х років). Підстава для взяття мене під варту була така (дослівно): "не має сім'ї і постійного місця роботи, тому може не з'являтися на слідчих діях, а пізніше в суд". При цьому, я офіційно значився як ФОП (приватний підприємець), який сам організовує свої концерти і вони багато років, з 2002-го, щомісяця проходять у київському Будинку актора", - написав музикант.

Наголошується, що Завадський жодного дня не був у статусі засудженого, оскільки вирок був скасований до вступу його в законну силу. "Тобто, офіційно у мене не було покарання, яке я б відбував хоча б один день. При цьому, під вартою пробув 1543 дня у статусі невинного", - зазначив він.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...