Житель Прикарпаття повідомляв у Viber про місця видавання повісток: Чим це обернулося

На Прикарпатті СБУ викрила 34-річного мешканця я Калуського району, який допомагав чоловікам-ухилянтам. Він створив та адміністрував групу у месенджері Viber, де повідомляли про актуальні місця видавання повісток. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що у цій групі було 11 тис. учасників, більшість із яких мешканці Долинської територіальної громади. У спільноті інформували про переміщення та місцеперебування військового транспорту і військовослужбовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Інформація про заходи, які проводить ТЦК та СП, дозволяла військовозобов’язаним уникати постановки на облік та отримання повісток і перешкоджала мобілізації.

Під час обшуку у прикарпатця вилучили мобільний телефон з сім-картою, до якої прив’язаний профіль адміністратора Viber-спільноти. Кіберфахівці СБУ припинили функціонування Viber-групи та заблокували можливість зривати мобілізаційні заходи працівників ТЦК та СП.

Підозрюваному повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

За даними слідства, фігурант визнав провину. Зазначається, що чоловік виявив бажання співпрацювати зі слідством та висловив прохання укласти угоду про визнання винуватості.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...