Життя перемагає: Попри війну та російські обстріли, на лимани Одещини прилетіла рекордна кількість рожевих фламінго (фотофакти)

До нацпарку Тузлівські лимани прилетіли рожеві гості. І це не ті фламінго, що цьогоріч успішно загніздились на цих територіях.

До національного природного парку Тузлівські лимани, що розташований на території Одеської області, прилетіло 1114 рожевих фламінго. Про це повідомила пресслужба нацпарку.

Зазначається, що це найбільша кількість цих пернатих, зафіксована науковцями на території нацпарку. Ці фламінго - не ті, що цьогоріч успішно загніздились на територіях області, додають працівники Тузлівських лиманів.

"Майже всі дорослі, але є і трохи пташенят цього року. Декілька птахів прокільцьовані кільцями білого кольору (визначити їх походження не вдалось), а один птах був із синім кільцем, цей гість - італієць", - йдеться у повідомленні.

Тузловські лимани є природоохоронною зоною на території Білгород-Дністровського району Одеської області. Парк розташований в басейні лиманів Тузловської групи. У парку можна побачити майже 300 видів птахів, понад 40 з яких - рідкісні.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...