Зібрався і поїхав: Знаменитий російський спортсмен відмовився виступати за Росію через війну

Відомий російський спортсмен і дворазовий чемпіон зимової Універсіади 2017 року росіянин Валерій Гонтар розповів, що зіткнувся з великою хвилею негативних коментарів через новини, де він нібито прийняв громадянство України. 28-річний лижний гонщик заявив, що покинув РФ і буде виступати за іншу країну, передають Патріоти України.

"Мене за це вичитують, принижують, ображають. Аж до погроз розправи. Куди пишуть ці повідомлення? Деякі з них пишуть на телефон. Не знаю, звідки у них мій номер. Здивований, що вам не дали його, але якісь загадкові люди писали, що на кіл мене посадять. Звідки стільки негативу, Я зрозуміти не можу", – заявив Гонтар в інтерв'ю росЗМІ.

Лижник, який останнім часом живе в Австрії, додав, що переорієнтувався на європейські країни і робить все можливе, щоб залишитися тут. "У Росії виступати не буду. Чому не кажу, яка саме держава? Хочу зберегти певну конфіденційність, поки не готовий робити гучних заяв. Ні, не Україна. Швидше за все, люди відправили мене туди, тому що у мене українське прізвище", – зазначив спортсмен, який не зовсім радий війні, яку розв'язав Путін.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...