Злочинців затримано: Іспанія конфіскувала викрадені з київського музею золоті прикраси греко-скіфської доби вартістю у €60 млн (відео)

Коштовності VIII - IV ст. до н.е. могли назавжди зникнути у приватних колекціях

В Іспанії вилучили старовинні золоті прикраси греко-скіфської доби, викрадені в Україні. Вартість артефактів становить 60 мільйонів євро. Про це пише британське агентство Reuters, посилаючись на повідомлення іспанської поліції. Зазначається, що правоохоронці затримали злодіїв на спробі продати артефакти в Мадриді.

Іспанська поліція повідомила, що вилучені у зловмисників 11 предметів, в основному ювелірні вироби, включаючи складні намиста, браслети та сережки, датуються греко-скіфським періодом між VIII та IV століттями до нашої ери.

Артефакти експонувалися в київському музеї у 2009-2013 роках і були незаконно вивезені з України у 2016 році, йдеться в заяві національної поліції Мадрида. Експонатами якого саме музею вони є, поліція не вказує.

За інформацією правоохоронців, артефакти мали підроблені документи, за якими вони нібито належать Українській православній церкві.

Зрештою, іспанська поліція заарештувала злочинну мережу з п’яти людей: православного священника і його чотирьох спільників — українця і трьох іспанців.

У розслідуванні іспанська поліція співпрацювала зі Службою безпеки України, а також із дипломатами Болгарії, України, Албанії, Північної Македонії та Кіпру.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...