"Золоті" крапельниці і ліки: Українка шокувала сумою лікування коронавірусу в Харкові

У Харкові 60-річний Юрій Дурсанов захворів коронавірусом, зараз чоловік у важкому стані в реанімації, а один день лікування там коштує близько трьох тисяч гривень, також йому вводять дорогий препарат. Про це повідомляє KHARKIV Today, передають Патріоти України.

За словами дружини Юрія Олени, її чоловік нечасто хворів, але у нього є хронічне захворювання - гіпертонія. В "інфекціонку" його відразу поклали в палату, де було ще двоє людей, на наступний день у нього підтвердився коронавірус.

"Викликали швидку, його одного взяли, я коли приїхала, він уже був у відділенні. В палаті ще двоє людей було. Йому відразу виписали антибіотик, спочатку лікували від пневмонії, а тест провели на наступний день. Мабуть, приходить з лабораторії людина вранці, а ми потрапили, напевно, годині о 11-12. У нього підтвердився коронавірус. Мені подзвонили, сказали, що його переводять в інше відділення, на кисень. Він вдома дихав нормально, кашляв трохи вдень, вночі не кашляв. Там йому відразу дали маску, і він до цих пір не може без неї жити. Я думала, що йому стане легше, пото му що почнуть вводити все-таки антибіотики та противірусні внутрішньовенно", - розповіла Олена Дурсанова.

Незабаром стан чоловіка почав погіршуватися, Юрія Дурсанова перевели в реанімацію. На його лікування щодня йде по три тисячі гривень, а вчора Юрію Дурсанову почали вводити препарат, одна доза якого коштує 25 тисяч гривень.

"Безкоштовно тести, палата і кисень, наскільки я розумію, а решта - людям виносять списки, я не одна така. Три тисячі гривень мені обходилася одна реанімація в день без ось цих ліків, які ввели йому", - уточнила дружина хворого.

Олена Дурсанова дізналася про препарат з інтернету, порадилася з лікарями "інфекціонки" і, отримавши дозвіл, вирішила збирати на нього гроші своїми силами.

"Мені дали телефон представника фірми швейцарської, тільки дози, яка мені потрібна, більше в Харкові немає, її треба тепер знову везти. Я звернулася і мені сказали, так, можна зробити, він є в протоколі. Але його ж нікому не роблять, тому що, як мені сказали, треба було зробити спочатку аналіз, а ці аналізи роблять в лабораторіях і ще не в усіх. ще й час пройде, поки його зроблять, щоб розуміти, наскільки йому потрібно ці ліки. мені просто сказали, що воно йому потрібно, я вже просто відступити назад не могла ніяк, тому що я розумію, мені потрібно чоловіка якось витягати", - пояснила Олена Дурсанова. Вчора Юрію ввели першу дозу препарату від цитокинового шторму, він став почуватися краще.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...