Золото, срібло, монети, сережки: Шукач скарбів знайшов рідкісні коштовності

У Німеччині шукач скарбів за допомогою металошукача натрапив на знахідку: 800-річний скарб золотих прикрас та монет. Серед артефактів були особливі речі — візантійські сережки та монета в ісламському стилі. Про це повідомляє Live Science, передають Патріоти України.

Про знахідку повідомили Державний археологічний департамент Шлезвіг-Гольштейну (ALSH). Після археологічного дослідження та розкопок виявили різні артефакти, зокрема срібні та золоті вироби. "Скарб складався з двох дуже якісних золотих сережок з напівдорогоцінним камінням, позолоченої брошки-псевдомонети, двох позолочених перстнів з камінням, фрагмента перстня, невеликого колись позолоченого перфорованого диска, брошки-кільця і близько 30 срібних монет, деякі з них сильно фрагментовані", — повідомив Ульф Ікеродт, директор ALSH.

Найцікавішими предметами у скарбі є дві сережки. "Вони, ймовірно, датуються часом близько 1100 року і відповідають традиціям візантійських ювелірів", — сказав Ікеродт.

Скарб також містив імітацію ісламської монети — золотого динара Альмохада, яку перетворили на брошку. Халіфат Альмохадів був мусульманською династією, яка правила півднем Іспанії та північчю Африки між 12 і 13 століттями. 30 срібних монет, викарбуваних за часів данського короля Вальдемара II, вказують на те, що скарб закопали десь після 1234 року.

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...