"Зупиніть цей сором": Українські актори закликали СТБ скасувати показ серіалу з російськими акторами, прем'єра котрого призначена на 27 березня

У Мережі продовжується обговорення скандалу, в якому опинився телеканал СТБ. 27 березня на каналі має відбутися прем'єра серіалу "Останній лист коханого", де російського актора Дубравіна за допомогою технологій видаватимуть за українського.

Українські актори театру та кіно, серед яких Наталка Денисенко, Артур Логай та Анна Саліванчук, закликали СТБ скасувати прем'єру. Зірки зазначили, що неприпустимо пускати в український етер серіал з російським актором, навіть якщо його обличчя поєднане з обличчям українського актора за допомогою технологій.

«Не можу промовчати. Так не повинно бути. Так, витратили гроші, але ці серіали потрібно відкласти на полицю і забути про них. Прошу СТБ зупинити цей сором і прошу глядачів не дивитися такі серіали», — сказала Денисенко в Stories.

«Це жах. Українські актори категорично проти російських акторів у кадрі. Чекаємо на офіційне пояснення від каналу», — додала Саліванчук.

«Я український актор і ця публікація написана мною від імені української акторської спільноти. 27 березня планується вихід в етер серіалу, в якому до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну знявся російський актор Прохор Дубравін. Канал, вклавши гроші в цей продукт, звичайно, не бажає їх втрачати, тим більше вкладати гроші в новий серіал з українським кастингом. Замість цього рішення каналу — заміна обличчя російського актора обличчям українського, за попередньою інформацією — Дмитра Саранського, використовуючи технологію „діпфейк“. Через більше, ніж рік великої війни, канал СТБ вважає, що допустимо пускати в український етер серіал із російським актором, коли країна бореться за виживання з агресором. Ми вважаємо це неприпустимим і рішуче виступаємо проти показу цього серіалу в будь-якому вигляді, на будь-якій платформі, що транслюється в Україні. Від телеканалу СТБ ми просимо офіційного пояснення їхніх дій та видалення даного продукту з усіх українських майданчиків та визнання неприпустимості подібних дій надалі. Якщо дійсно „Можливо Все“. Від українців ми просимо залучення уваги до цієї ситуації й розуміння, що російські актори, артисти, їхні тіла чи обличчя, з технологіями чи без — не можуть бути в українському етері, в українських серіалах, фільмах, і взагалі, в інфопросторі. Ні зараз. Ні через рік, два чи п‘ять, чи десять», — написав Логай в Instagram.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...