Зима і осінь будуть "аномальними": Синоптик розповіла про зміну клімату в Україні

Заввідділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух заявила, що в Україні різко змінився клімат, а це вплинуло на погоду. Про це повідомляє "Обозреватель", передають Патріоти України.

За словами Балабух, в Україні дуже стрімко змінюється клімат, а висока температура повітря останні 10 років вражає кліматологів. Але, в той же час, це не означає, що в Україні буде аномально тепло в усі дні.

"Це говорить про те, що в крайньому випадку 60% днів точно будуть з температурою вище норми. Але залишається ще 40%, коли температура може бути в межах норми або нижче норми", - пояснила вона.

Балабух вважає, що потепління Світового океану стало основною причиною зміни клімату. Також, на клімат вплинула висока температура в тропічних широтах, через що утворилося багато циклонів по всьому світу.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...