У боротьбі за звання найкориснішого виду м’яса найчастіше змагаються курка, яловичина та індичка. Кожен із цих продуктів має свої переваги, але нещодавно експерти назвали м’ясо, яке вирізняється найкращими поживними властивостями та мінімальним негативним впливом на здоров’я. Про який продукт йдеться - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler), передають Патріоти України.
Дієтологи стверджують, що індичка є найкориснішим видом м’яса для більшості людей. Вона містить велику кількість білка, який є будівельним матеріалом для клітин нашого організму, та має низький рівень жиру порівняно з іншими видами. Індичка також багата на вітаміни групи B (B3, B6, B12), що позитивно впливають на нервову систему та обмін речовин, а також цинк і селен - мікроелементи, які підтримують імунітет.
Курка також є хорошим вибором, особливо її філе. Вона має лише трохи більше жиру, ніж індичка, але не настільки багата на вітаміни та мікроелементи. Проте варто пам’ятати, що м’ясо курки може містити залишки антибіотиків, якщо птахів вирощували в неналежних умовах.
Яловичина багата залізом, яке необхідне для кровотворення, а також цинком і вітаміном B12. Однак вона містить більше насичених жирів, що підвищують рівень холестерину, і калорійність яловичини значно вища, ніж у курки чи індички. Часте вживання червоного м’яса пов’язують із підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.
Фахівці радять включати в раціон різні види м’яса, щоб забезпечити організм усіма необхідними речовинами. Проте, якщо ви шукаєте ідеальний варіант для дієтичного харчування та мінімізації ризиків для здоров’я, індичка є найкращим вибором.
Щоб зберегти всі корисні властивості м’яса, його рекомендують варити, запікати чи готувати на пару. Уникайте смаження у великій кількості олії, адже це значно підвищує калорійність страви.
Різноманіття у харчуванні - ключ до здорового способу життя. А індичка, з її унікальним поєднанням користі та смаку, може стати вашим новим фаворитом у меню!
Для багатьох людей один з улюблених тортів – печінковий, а не типові солодкі торти. Господині по-різному готують, але цей варіант подобається всім. Зберігайте собі перед новорічними святами і готуйте з нами, передають Патріоти України. Для приготування...
Макаронні вироби часто використовуються як базовий гарнір або ж входять до складу перших страв, тому важливо навчитися їх правильно готувати, передають Патріоти України. Інструкції з варіння, як правило, вказуються на упаковці, проте виробники ніколи н...