Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть стати просто небезпечними, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться дослідженнями фахівця з безпеки харчових продуктів докторки Стейсі Дювенаж з Інституту природних ресурсів Грінвічського університету в Лондоні, яка підкресла, що деякі страви не можна розігрівати повторно, оскільки це може спровокувати небезпечні захворювання.
Рис
Будь-які страви з рису, з рисом не можна гріти повторно, оскільки саме рисове зерно містить бактерію Bacillus cereus, небезпека в тому, що ці бактерії зростають за кімнатної температури та здатні виробляти токсин, що призводить до отруєння, також може спричиняти блювоту, діарею, болі в шлунку. Але потрібно пам'ятати головні правила зберігання продукту, а саме – рис має зберігатися виключно в холодильнику та не більше ніж 24 години, а нагрівати його можна лише до 74 градусів під час повторного вживання.
Яйця
Їх узагалі не можна розігрівати, бо підігрів призведе до окислення білків і в продукті з'являться канцерогенні речовини.
Картопля
Вона при повторному розігріванні втрачає свої корисні властивості, і при цьому організму стає важче її перетравлювати. Якщо ж картопля залишиться за кімнатної температури хоча б на кілька годин, у ній можуть утворитися небезпечні бактерії.
Неприємний запах із посудомийки, жирний наліт на тарілках навіть після гарячого циклу? Не поспішайте звинувачувати мийний засіб. Найчастіше проблема в самій машині - вона просто потребує очищення. І зовсім не обов’язково купувати дорогі хімічні засоби....
Усе, що ми знали про користь темного шоколаду, виявилося звичайним маркетингом. Як з’ясувало видання The Economist, твердження про те, що гіркий шоколад допомагає серцю та знижує тиск завдяки високому вмісту флаванолів - лише напівправда, передають Пат...