" В Канстітуциі нє напісана, чьо я далжна гаваріть на украінскам!": У Кривому Розі касир супермаркету відмовилася обслуговувати клієнтів державною мовою

Інцидент стався в супермаркеті "Сільпо".

Ілюстрація:http://podgorodnoe.in.ua/

У супермаркеті "Сільпо" в Кривому Розі Дніпропетровської області клієнтів відмовилися обслуговувати українською мовою. Історію про це на сторінці спільноти "И так поймут" у Facebook написав користувач Бандера Слобожанський, передають Патріоти України.

За словами користувача, випадок стався з ним і його дружиною.

"– Добрий вечір!

– Здрастє! – буркнула касирка П'йерова Натальйа.

– Перейдіть, будь ласка, на державну мову, я не розумію вашої говірки, – попросив я касирку П'йерову

– Нємагу!

– Чому?

– Када будєт указаніє, тада і пєрєйду! – з помітною ненавистю, почервонівши, потім почорнівши, пробелькотала мені П'йерова.

– Значить Конституція України вам не наказ? – запитую я.

– Там нє напісана, чьо я далжна гаваріть на украінскам! – знову белькотнула П'йерова.

– Гаразд, кличте сюди адміністратора!" – написав Бандера Слобожанський.

Невдовзі до пари прийшов адміністратор.

"– Розумієте, пане Миколо, ваша співробітниця відмовилася обслуговувати мене мовою мого народу і держави, яку вона зневажає, мало того – ще й дискримінує мене за мовною та етнічною ознакою у моїй державі, порушує Конституцію та законодавство у сфері обслуговування, принижує мене, використовуючи мову окупанта.

– Можливо вона не знає української мови? – каже мені адміністратор.

Ой лихо вам, так ви приймаєте на роботу не освічених працівників?" – поцікавився у працівника супермаркету користувач.

Він зазначив, що вимагає звільнення працівниці, яка його обслуговувала російською мовою. Про це, зокрема, він уже написав компанії.

Випадок обурив користувачів соцмережі. Зокрема те, що в "Сільпо", як з'ясувалося, працюють люди, які не знають державної мови.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...