17 березня дівчата можуть дізнатися про свою долю і вигнати мару з хати: Прикмети і традиції

Для чого цього дня треба взути нове взуття.

У цей час з теплих країн повертаються перелітні птахи, а вони, за народними віруваннями, є провісниками весни, пише Депо.ua, передають Патріоти України. Якщо птахи відразу починають вити гнізда, то весна буде дуже теплою і погожою.

17 березня - день, в який прийнято виганяти з дому злих духів

Якщо в цей день старша в сім'ї жінка начисто вимете будинок (приділяючи пильну увагу зоні біля печі), то мару, за прикметами, разом зі сміттям викине. Проте варто пам'ятати: як тільки перелітні птахи знову відправляться в теплі краї, вона може повернутися в житло.

Селяни 17 березня поспішали підготувати шпаківні для граків - цих птахів дуже поважали в народі, оскільки граки були не тільки провісниками весни, а й цінними помічниками для людей, адже вони знищували комах, які шкодили рослинам. Саме з цієї причини згодом стали говорити, що граки також захищають будинок від злих духів. Якщо граки в'ють гніздо біля будинку, значить, мара в оселю не проникне - так говорили в народі.

Ворожіння

Незаміжні дівчата 17 березня ворожили: вони швидко вибігали на подвір'я і дивилися, хто зустрінеться на їхньому шляху. Якщо це буде жінка - швидше за все, вдасться вийти заміж цього року.

Вважалося, якщо в цей день нове взуття взути, то шия хворіти не буде. Не потрібно робити 17 березня великі покупки - швидше за все, вони будуть марними.

Народні прикмети на 17 березня

Якщо граки прилетіли - за три тижні сніг розтане, і настане справжня весна

Граки прилетіли раніше 17 березня - рік буде неврожайним

Якщо людина народилася 17 березня, то буде дуже працьовитою

Якщо граки 17 березня всілися на старі гнізда - чекай весни найближчим часом

Сонячна і ясна погода - у лісі буде багато ягід

Перелітні птахи 17 березня з насиджених місць зриваються - буде повінь. Також можна очікувати сильних вітрів, дощів та іншу біду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...