А чи був полон полоном? Савченко працювала на Медведчука ще з часів Майдану - політолог (відео)

На думку політолога Олександра Палія, під час ув'язнення в Росії з нардепом Надією Савченко обходилися акуратніше, ніж з іншими українцями.

Надія Савченко. Фото:www.rbc.ua

Люди, наближені до лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука, завербували військовослужбовця Надію Савченко, що стала восени 2014 року народним депутатом, ще під час подій Євромайдану. Такою думкою в коментарі Радіо Свобода поділився політолог, кандидат політичних наук Олександр Палій, інформують Патріоти України.

Він нагадав про відео, на якому зафіксовано, як Савченко під час подій Євромайдану, спокійно ходить поруч зі співробітниками спецслужби "Беркут". На думку політолога, під час ув'язнення в Росії з Савченко обходилися акуратніше, ніж з іншими українцями.

"Іншим нашим в'язням руки відпилювали, кислотою тортури були, відбивали все, що можна. А їй дали можливість заяви робити. Чому? Мабуть тому, що вона вже була на той час знайома з політичними силами тими. Тому, я думаю, що вона не обов'язково була завербована Росією під час Майдану, але грала на абсолютно іншій стороні", - заявив Палій.

Як відомо, Надія Савченко воювала на Донбасі в складі батальйону "Айдар", потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" в червні 2014 року в Луганській області, а потім була вивезена в РФ. У березні 2016 року суд в Ростовській області визнав її винною в причетності до вбивства російських журналістів в Луганській області і засудив до 22 років позбавлення волі. Свою вину льотчиця не визнала.

25 травня 2016 року стало відомо, що українська і російська влада домовилися про обмін Савченко на російських військових Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, які були затримані в травні 2015 року в Луганській області і в квітні 2016 року визнані винними у веденні агресивної війни.

Голосіївський суд засудив їх до 14 років позбавлення волі. Після обіду того ж дня Савченко доставили урядовим бортом до Києва, а російських військових - в Москву.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...