"Абсолютно очевидно: ініціаторами стали люди, які хотіли приєднати Одесу до "Новоросії" - Биков про трагедію 2 травня

Російський поет і телеведучий порівняв події 2 травня 2014 року в Одесі з Бесланом.

Дмитро Биков. Фото:https://sobesednik.ru

Побоїще в Одесі 2 травня 2014 року спровокували проросійські сили. Про це заявив російський письменник і журналіст Дмитро Биков в інтерв'ю УНІАН, передають Патріоти України.

"Хоча всім зрозумілий сценарій того, як все відбувалося, суду досі не було і остаточна правда досі не сказана. Її реконструюють по кадрах нечисленні професіонали, а головні винуватці трагедії, як ми знаємо, благополучно втекли. Тому дуже багато незрозумілого" , - сказав він.

"Я багато і серйозно вивчав питання, тому що спекуляцій на цю тему величезна кількість. Все, що можна прочитати в Інтернеті, я про це прочитав. Для мене абсолютно очевидно, що тут сталася трагедія, яку ніхто не передбачав. Тому що дійсно, як складається у мене версія з читання більшості джерел, місцева влада певним чином домовилася: хтось буде перебувати в таборі на Куликовому полі, а хтось його за гроші незначно громитиме.

Але ситуація вийшла з-під контролю. Вона не могла не вийти з -під контролю, тому що почалася стрілянина ... Тут відбулося як в Беслані, коли домовилися з терористами, які вийшли з рамок [домовленостей. - ред.]. В Одесі сталася аналогічна ситуація", - вважає літератор.

"Ця історія гірка, трагічна, і провини не можна знімати ні з одного, ні з іншого боку. Хоча Майдан будуть завжди звинувачувати в тому, що трапилося, абсолютно очевидно: ініціаторами стали люди, які хотіли приєднати Одесу до "Новоросії". Цього, на щастя, не вийшло, але якою ціною. Ось про це треба пам'ятати", - підкреслив Биков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...