"Американська сторона не зацікавлена давати нам "Джавелін", - військовий експерт

Однак зброю зі США можуть замінити вітчизняні ПТРК "Корсар".

Сергій Згурець. Фото: Главком.

Американські протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" не потраплять до України через низку причин, але їх можуть замінити вітчизняні ПТРК "Корсар", вважає директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Сегодня", передають Патріоти України.

"Я завжди говорив, що американські "Джавелін" в Україну не потраплять по ряду причин і обставин. Американська сторона не зацікавлена давати нам "Джавелін". У чому ще проблема "Джавелінів"? Перше: вони не стріляють по холодних об'єктах. Якщо танк не рухається і він холодний, то потрапити по ньому важко. Друге: якщо є пил або дощ, то є проблеми з пуском. Третє: це дорога річ. Але конкурентною перевагою "Джавелін" є те, що він атакує зверху, якщо мета була захоплена головкою самонаведення", - пояснює Згурець.

Говорячи про розробку українських конструкторів - ПТРК "Корсар", експерт зазначає, що комплекс був прийнятий на озброєння місяць тому, і нещодавно було змінене державне оборонне замовлення. Тепер перед військовими стоїть завдання в тому, щоб навчитися користуватися новим озброєнням.

"Якщо ми цього не вміємо, то хоч ми з мечем-кладенцем, але без навичок фехтування нічим хорошим це не закінчиться. ПТРК "Стугна" і "Корсар" не "розумна" зброя як "Джавелін", але це і спрощує їх швидкість адаптації українським військом", - говорить він.

Також експерт зазначає, що американський комплекс коштує $ 250 тисяч, а ракета - $ 100 тисяч. Українські ракети на порядок дешевше. "Ця проблема зараз в Литві. Їм дали "Джавелін" і гранатомети "Карл Густав", але основна частина тренувальних пусків відбувається на тренажерах. Тому питання з "Джавелін" треба закривати через концепцію ефективного використання ПТРК "Корсар", - також зазначає Згурець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....