Американські вчені про те, чому жінки так довго живуть

Психологія і медицина суміжні дисципліни. Вони по-різному піклуються про людину. Медицина констатує факт, психологія намагається пояснити феномен. У даний час актуальна наступна проблема: чосу жінки живуть довше ніж чоловіки.

Мова йде про больовий поріг, який набагато вищий у жінок, ніж у чоловіків. Про це громадськість інформують медики, констатуючи той факт, що жінки здатні вижити у результаті усіляких катастроф набагато більше, якщо порівнювати подібні травми у чоловіків.

Це явище пояснили американські. Їх об'єктом дослідження став чоловік після ДТП, у якого були різноманітні травми. У нього виявилася велика кровотеча, множинні переломи, зовнішні і внутрішні травми. У чоловіка не було шансів вижити. Лікарі стверджували, що якщо б на його місці опинилася жінка, все було б інакше. Дослідники назвали цей феномен жіночою "живучістю", намагаючись розкрити її секрет. Як виявилося, він прихований у гормонах, а саме естрогені. Завдяки йому, жіночий організм більш травмо стійкий. У чоловіків у результаті травм не завжди, виявляється, виробляються андрогени (чоловічі гормони), проте у них все одно продукується естроген, що знаходиться в крові, хоча в малих кількостях. Лікарі вважають, що саме він рятує життя людині.

Вчених-медиків цікавить наступне питання: чи є можливість зупинити у важко травмованих хворих чоловіків вироблення андрогену. Ця процедура необхідна для того, щоб механізм дії естрогену, який знаходиться в крові, став більш активним. Вчені знаходяться на ранній стадії дослідження, проте серед фахівців у заданій області існує думка, що це став міг би бути черговий стрибок в області медицини.

Кожна теорія має позитивні і негативні відгуки. Американських колег розкритикував Андреас Пфайфер, професор, завідувач відділенням ендокринології в госпіталі Шаріте (Берлін). Він заявив, що в таких діях немає необхідності. Він впевнений, що “з часом активність андрогенів у чоловічому організмі можна звести нанівець, проте навіщо це робити, адже у стресових ситуаціях вироблення гормонів однаково припиняється як у чоловіків, так і у жінок. Тому американцям не варто брати до уваги одиничний випадок, а перевірити свою гіпотезу експериментально".

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...