Американський політолог назвав найбільший страх Путіна

Пол Гобл вважає, що російський президент найбільше боїться появи ще однієї країни, де основною мовою буде російська.

В.Путін. Фото: From-ua.com.

Російська Федерація завжди буде турбуватися з приводу фактору мови. Таку думку висловив американський політолог Пол Гобл у інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Російська мова – це не одна мова, а багато. Українська досить схожа на російську і тому має потенціал розділити ці різні російські мови. Володимир Путін, як і більшість росіян, не може повірити, що російський народ не єдиний і що російська мова – не єдина річ. Російська, якою говорять у Москві, – це не та російська, якою говорять у Новосибірську. І тому українська, будучи спорідненою мовою, має потенціал роз'єднати їх", – сказав Гобл.

На думку політолога, найбільшим страхом Володимира Путіна є поява ще однієї країни, де основною мовою буде російська.

Пол Гобл додав, що люди з сусідніх з Росією країн боялися, що якщо їхні мови поступляться у деяких сферах використання російській мові – це неминуче означатиме, що вони програли свою національну ідентичність.

"Він (Путін, – Ред.) не може примиритися з думкою, що десь може бути країна, де розмовляють російською, але це не частина Росії. Путін живе з дуже старомодним баченням світу і воно весь час показує свою хибність, – зазначив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топокупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...