Бальцерович дав неочікувану характеристику діяльності Гонтарєвої

Співголова стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні вважає, що голова НБУ є "живим доказом того, що Україна може реформувати себе".

Лєшек Бальцерович. Фото:http://nr2.lt/

Досягнення Валерії Гонтарєвої на посаді голови Національного банку України (НБУ) феноменальні. Про це на сторінці у Facebook написав співголова стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні, польський реформатор Лєшек Бальцерович, інформують Патріоти України.

"З глибоким сумом я дізнався, що Валерія Гонтарєва йде у відставку з посади голови Національного банку України. Її досягнення феноменальні: НБУ під її керівництвом зменшив інфляцію з 43% (у 2015 році) до 10%, роблячи, таким чином, успішний перехід до інфляційного таргетування", – заявив Бальцерович.

Він вважає, що це значною мірою допомогло очищенню банківського сектора від "заражених зомбі-банків", які пов'язані з проблемними кредитами.

"Вона реструктурувала НБУ з одночасним зниженням загальної зайнятості більш ніж на 50%. Пані Гонтарєва є живим доказом того, що Україна може реформувати себе", – додав Бальцерович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топокупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...