​"Бариги", "бандити" та "комсомольці" з 80-90-хх: Стало відомо, кому належать ринки Києва – ЗМІ

Столичні ринки та базари ще з радянських часів були під пильною увагою дуже поважних «ділових людей». Коли на межі 80-90-х настав час великого переділу, випадкові люди перебрати контроль не могли

Розподіл вівся на зламі відносин влади та криміналу, і лише згодом став з’являтись «білий бізнес», що скупав вже приватизовані активи. Назвати деяких власників цих привабливих торгівельних майданчиків наважились «Вєсті». Так, за даними видання, авторинок на Чапаєвці числиться за фірмою «Корн ЛТД», кінцевим бенефіціаром якої є екс-нардеп Таріель Васадзе. Власником ринку «Лівобережний» є фірма «Дніпровський ринок», бенефіціаром якої є співвласник авторинку на Перова, підприємець Валентин Нешта.

Троєщину «тримає» головний засновник – фірма «Комфорт Плюс», кінцевим бенефіціаром якої є Ігор Цешковський, зведений брат убитого кримінального авторитета Валерія Прищика, лідера однієї з впливових столичних злочинних угруповань «нульових».

Ринки в районі станції метро Мінська: «Мінський», «Лілея», «Люкс» – власниками вважаються фірми, одним з кінцевих бенефіціарів яких є депутат Київради Володимир Старовойт ( «Батьківщина»), член комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Власником ринку «Виноградар» є фірма «Дюк», що належить Надії Олександрівні Пересецького, дружині кримінального авторитета В’ячеслава Пересецького, відомого на прізвисько Фашист, неодноразово судимого за розбої і рекет. «Борщагівський» належить екс-меру міста Сквира на Київщині, члену партії «Батьківщина», екс-нардепу від БЮТ; президенту АПК «Сквира» Івану Суслову – соратнику Юлія Тимошенко і бізнесменові Василю Колодію.

Донедавна заступником директора «Лук’янівки» значився фігурант вбивства журналіста В’ячеслава Веремія – Юрій Крисін, відомий в кримінальних колах під прізвиськом Шафа.

Власником ринку «Солом’янський» виступає фірма «Гарант», співзасновником якої є Валентина Думчева, мати кандидата в мери в 2015 році Сергія Думчева. Власником радіоринку «Караваєві Дачі» є фірма «Звіздар-1», бенефіціаром якої є Володимир Лященко, бізнес-партнер вбитого засновника ринку Геннадія Супруненка.

Ринок «Петрівка» «тримає» відомий київський бізнесмен Ігор Вільдман, екс-заступник міністра екології та природних ресурсів України, а шпалерний ринок на Окружній – ТОВ «СТС», кінцевим бенефіціаром якої є екс-глава Святошинської ради підприємців з питань торгівлі та споживчого ринку, колишній член регіональної ради підприємців Києва при КМДА Віталій Костенко.


Джерело

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...