Безтурботної прогулянки по Україні у Путіна вже не вийде, - Полторак

Починати процес реформ у ЗСУ було складно через бойові дії.

Степан Полторак. Фото: ura-inform.com.

Українська армія за 2015 рік стала боєздатною і протягом 3-5 років вона прийде до стандартів НАТО. Про це в інтерв'ю Українським новинам заявив міністр оборони України Степан Полторак, відповідаючи на запитання, чого йому вдалося досягти за час роботи на посаді, передають Патріоти України.

«Самое главное, что нам удалось за это время, - это остановить врага. И поверьте, они остановились, в том числе и потому, что увидели перед собой противника. Простой прогулки по территории Украины у Путина уже не получится. Серьезных потерь им уже не избежать. Это наш успех. Мы создали боеспособную армию и в следующем году сделаем ее такой, чтобы ни у кого не было желания нападать на нас», - відзначив голова Міноборони.

«Сколько нужно времени для того, чтобы мы пришли к стандартам и принципам построения армии, которая могла бы претендовать на вступление в НАТО? По срокам - я считаю, что нам вполне по силам реформировать систему Министерства обороны в течение 3 лет. Мы сможем это сделать при необходимом финансировании. Для реформирования в целом Вооруженных сил необходимо больше времени. Где-то до 5 лет, потому что нужно менять практически все. Эта реформа займет от 3 до 5 лет», - припустив Полторак.

Глава Міноборони зазначив, що починати процес реформ у ЗСУ було складно через бойові дії. «Когда начались периоды относительного затишья, у нас появилась возможность спланировать эту работу. Программа реформирования находится на стадии завершения, и я думаю, что в первые месяцы следующего года мы будем готовы ее презентовать. Но это совсем не значит, что реформы еще не начаты», - резюмував міністр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...