Безжальні учені: Науковці доводять, що алкоголь шкідливий навіть у малих дозах

Дослідники виявили проблеми з функціонуванням гіпокампу - області мозку, важливої для навчання, пам'яті і просторової поінформованості.

Британські дослідники виявили деградацію частини мозку у людей, які споживали навіть невеликі дози спиртного. Фахівці з Оксфордського університету встановили, що вживання невеликих доз алкоголю пов'язане з підвищеними ризиками деградації розумових здібностей, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Результати нашого дослідження свідчать про те, що поточні норми споживання алкоголю в США і в Британії є занадто високими - вони дозволяють людям випивати близько 240 грамів спиртного в тиждень. Ми з'ясували, що атрофія гіпокампа починається вже при вживанні 140 грам алкоголю », - зазначила Ганна Топівала з університету Оксфорда.

Для отримання цих вісновків фахівці використовували дані про щотижневе споживання алкоголю і динаміці когнітивних функцій у випадково обраних 550 чоловіків і жінок. З'ясувалося, що люди, які випивають всього 140 грамів міцного спиртного в тиждень, гірше себе проявляли в тестах на пам'ять і кмітливість. У них знайшли зміни в структурі гіпокампу, аж до атрофії цього відділу мозку. Крім того, у них зафіксували зменшення обсягів білої речовини мозку.

Ці ефекти ставали більш вираженими зі збільшенням обсягів випитого, що вказує на прямий зв'язок між алкоголем і атрофією нервової системи.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: