"Бидляча ініціатива": На систему електронних закупівель Prozorro подали до суду - топ-корупціонерам є на кого молитися

Позивачка вимагатиме скасування постанови уряду про перехід на систему Prozorro.

На систему електронних закупівель Prozorro подали до суду. Фото: rbc.ua.

Позов до Окружного Адміністративного суду міста Києва був поданий Марією Бидловською ще 29 липня. А сам розгляд справи призначено на 24 жовтня, пишуть Патріоти України з посиланням на видання "Наші гроші".

Видання вказує, що у відкритих джерелах з таким іменем є харків’янка, яка заснувала кілька фірм ("АС-Харків", "Укрведсервіс").

У своєму позові вона висуває ряд претензій до Постанови Кабміну №166 від 24 лютого 2016 року, в якій було затвержено порядок функціонування електронних майданчиків, на яких проводяться державні торги системи Prozorro. Серед головних – те, що Кабмін ввів у електронну систему закупівель держпідприємство "Зовнішторгвидав України", якому передав певні повноваження. Також уряд звинувачують у "неправомірному" встановленні плати з учасників закупівель.

У судовому реєстрі дані про цю справу наразі відсутні. Однак на порталі Судової влади є підтвердження щодо розгляду цієї справи.

Нагадаємо, у 2016 році Україна переходить на закупівлі через електронну систему Prozorro. З 1 серпня усі нові торги мають проходити на електронних майданчиках системи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...