Через декілька років про Чуркіна з презирством будуть відгукуватися навіть колишні колеги, - Портников

Спроба Чуркіна зберегти свою кар'єру при Путіні перетворило колись справжнього дипломата в блазня і ката.

В.Чуркін. Фото: Politota.

Російський дипломат Віталій Чуркін, намагаючись врятувати свою кар'єру після приходу до влади в Росії Володимира Путіна, перетворився на справжнє чудовисько. Таку думку в колонці для "Главреда" висловив журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України.

"До середини 90-х це був молодий сучасний дипломат, соратник Андрія Козирєва, улюбленець журналістів. У міру посилення в МЗС гвардії старого чекістського перевертня Євгена Примакова він все більше відходив на другий план", - зазначає Портников.

У 2003 році Чуркіна відправили в резерв, що було логічно для долі колишнього однокурсника першого глави МЗС єльцинської Росії Андрія Козирєва. Остаточна трансформація Чуркіна сталася, коли новий міністр Сергій Лавров відправив його в ООН.

"Чудовисько, яке не змогло впоратися з власним страхом - що знову пригадають навчання з Козирєвим, надмірну демократичність в 90-ті. Те, що він говорив під час війни в Грузії, анексії Криму, війни на Донбасі, знищення Алеппо ... Це не було за гранню дипломатії, це було за гранню добра і зла ", - зазначив журналіст.

За словами Портнікова, спроба Чуркіна зберегти свою кар'єру при Путіні перетворило колись справжнього дипломата в блазня і ката.

Як повідомляли Патріоти України, 20 лютого постійний представник Росії при ООН Чуркін помер в Нью-Йорку на робочому посту. За даними американських ЗМІ, Чуркін помер через проблеми з серцем.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...