Чому Кремль врешті-решт "підіжме хвоста" у конфлікті з Анкарою - аналітик

Подальші суперечки з турками можуть закінчитися для Росії катастрофічно.

Ілюстрація:www.ukrinform.ua

Росія не зважиться воювати з Туреччиною, незважаючи на те, що та збила її бомбардувальник. Про це пише у статті для Апострофа перший заступник головного редактора видання Денис Попович, інформують Патріоти України.

"Відносини між Росією і Туреччиною стрімко погіршуються. Сумнівно, втім, що вони призведуть до відкритої війни між країнами, не тільки тому, що Туреччина є членом НАТО, але й тому, що вона здатна завдати поразки сирійському армійському угрупованню РФ, не зробивши жодного пострілу", - вважає він.

Зокрема, за словами журналіста, "мова йде про конвенції Монтре про статус чорноморських проток з Чорного в Середземне море, яка була підписана у 1936 році":

"Цей документ відновив суверенітет Туреччини над протоками Босфор і Дарданелли (через які кораблі можуть вийти в Середземне море з Чорного, - ред.). Згідно ст. 21 конвенції, якщо Туреччина вважатиме себе під загрозою безпосередньої військової небезпеки, вона отримує право самостійно вирішувати, пропускати або не пропускати військові кораблі через протоки.

При цьому Туреччина може не дозволити повернутися в свої порти кораблям тієї країни, дії якої змусили використовувати ст. 21 конвенції Монтре. Цей пункт прямо стосується цілого ряду кораблів ВМС Росії (зокрема, самого могутнього корабля Чорноморського флоту РФ, крейсера "Москва", та інших кораблів, що знаходяться в Середземному морі, - ред .) ".

"Виходить, що російські військові в Сирії (а за даними ЗМІ, до авіаційної додалася ще і сухопутна компонента: в боях між провінціями Ідліб і Латакія були застосовані танки Т-90) поки дуже сильно залежать від поставок по морю, які здійснюються, в основному, військовими кораблями, які підпадають під дію конвенції Монтре.

Крім того, якщо Туреччина приведе в дію ст. 21, то може всерйоз послабити і боєздатність ЧФ РФ: адже в цьому випадку ракетний крейсер "Москва" виявиться замкненим в Середземному морі.

Звичайно, Росія може налагодити поставки через Гібралтарську протоку, але даний маршрут значно довший і затратніший, ніж постачання через Босфор і Дарданелли", - пояснив Попович першу причину, за якою Москва не піде на пряме протистояння з Туреччиною.

"Другим способом постачання сирійського угрупування", за його словами, "є повітряний міст". "Однак він теж може бути перекритий "безкровним" методом.

Про це заявив в одному зі своїх інтерв'ю ватажок терористів Слов'янська Ігор Гіркін, що виступає проти втручання Росії в сирійську війну:" Не так давно Болгарія закрила нам повітряний простір. Через турецький повітряний простір вантажі і так не йдуть.

Зараз вони йдуть через територію Ірану і північну частину Іраку, яка контролюється частково ІДІЛ і частково американцями. Варто американцям закрити повітряний простір над Іраком, як все постачання підвисає", - звернув увагу автор.

"Таким чином, конфлікт між Росією і Туреччиною, навряд чи матиме військове продовження, однак подальші суперечки з турками можуть закінчитися для Росії катастрофічно.

Перекриття проток порушить постачання армійського угруповання в Сирії, зажене її в глибокий оперативний "котел" і створює передумови для крупної військової поразки Росії в Сирії, яка може бути забезпечена без оголошення війни", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 30 квітня. Якщо любите мед, сьогодні він особливо корисний

вівторок, 30 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду 30 квітня за новим стилем вшановує Якова Зеведеєва, одного з 12 апостолів. За старим стилем у цей день вшановують єпископа Симеона Персидського, мученика Адріана і папу римського Агапіта. Наші пращури у ці дні поралися з бджол...

У Криму пролунали вибухи. Бази у Джанкої, навколо Сімферополя, Севастополь знов під ударом. Керченський міст перекритий

вівторок, 30 квітень 2024, 3:25

У ніч на вівторок, за повідомленнями місцевих мешканців, в окупованому Криму, а саме у Сімферополі, Гвардійському та Джанкої пролунали вибухи. Про це зокрема повідомляють російські пабліки у Telegram . Кримський міст, за інформацією окупаційної влад...