Турецький злам: У Ердогана вже заявили, що заарештований пілот самостійно вирішив збити російський СУ-24

Таку заяву зробив заступник голови правлячої Партії справедливості і розвитку Ясін Актай, назвавши однак неприпустимим порушення повітряного простору країни і повторення подібних дій.

Збитий Су-24. Фото:www.rbc.ua

Турецький пілот, який збив російський літак Су-24, самостійно прийняв рішення про напад. Про це заявив заступник голови правлячої Партії справедливості і розвитку Ясін Актай в Туреччині, передають Патріоти України з посиланням на Sputnik.

"Рішення збити літак було прийнято в повітрі. Такі рішення приймає пілот, і він керується правилами застосування сили. Але він може дозволити собі можливість не збивати літак, який порушив повітряний простір на короткий термін і має намір покинути його", - заявив Ясін Актай.

Разом з тим він назвав неприпустимим порушення повітряного простору країни і повторення подібних дій, зазначивши, що влада країни захищала дії пілота, "щоб не ставити під сумнів наші правила використання сили".

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...