Чому насправді Америка припинила видачу віз росіянам, - Березовець

Адміністрація Дональда Трампа виявилася спритним учнем і збочена логіка Путіна з його “багатоходовочками” починає отримувати гідну асиметричну відповідь.

Росіяни скоро зможуть тільки мріяти про візи США? Ілюстрація: соцмережі.

"Сполучені Штати припиняють видачу будь-яких віз для росіян, окрім імміграційних. Це вже стало приводом для популярного жарту, що Росія нарешті отримала “безвіз” з Америкою. З цим пов'язаний черговий витік загострення відносин між Вашингтоном та Москвою", - сказав політолог Тарас Березовець у коментарі для 24tv.ua, передають Патріоти України, та продовжив:

"Державний департамент США ухвалив рішення припинити видачу неімміграційних віз росіянам. Виїхати до США не вийде з бізнесовою, туристичною, навчальною цілями та за програмами лікування. Обмеження не поширюються на власників раніше отриманих віз. Рішення вступає в дію на території всіх консульських відділень, окрім Москви, де видачу віз буде відновлено з 1 вересня.

Але навіть відновлення не означає, що візи видаватимуть вільно, так як це було раніше. Це радше дипломатичне формулювання для того, аби приховати реальний стан американсько-російських відносин. Адже організувати візовий процес американцям вигідно так, аби росіяни отримували дозвіл на відвідання США, як кажуть в Росії, “в час по чайной ложке”.

Є також вагомі підозри вважати, що найголовнішими адресатами такого рішення є не прості росіяни, а обрані. Йдеться про олігархічне коло російського президента, так званий кооператив “Озеро”. Був у Володимира Путіна свого часу такий період бурхливої молодості у бандитських 90-х, коли майбутній російський президент знав 400 відносно законних способів відбирання грошей.

Тоді під час його роботи заступником мера Санкт-Петербурга сформувалося неформальне коло спілкування Путіна з бізнесменами, авторитетами та чиновниками на базі коперативу з романтичною назвою “Озеро”. Зараз ці “кооператори” посідають перші позиції у російському списку мільярдерів та займають найвищі посади у владі. І саме цих бойових “побратимів” підполковника КДБ американці вирішили підвісити на болючий гачок. Адже, обкрадаючи “матушку Росію”, ці кришталево чесні посіпаки Путіна свої статки та нерухомість тримають аж ніяк не у Воронежі або Норільську, а у Маямі та Сан-Франциско.

Тепер потрапити до власного обійстя на узбережжі Атлантичного та Тихого океанів стане попросту неможливо. Те саме стосується російської “золотої молоді” – дітей корумпованих російських силовиків та чиновників, які проходять навчання у найпрестижніших американських коледжах на гроші, виведені з держбюджету.

Адміністрація Дональда Трампа виявилася спритним учнем і збочена логіка Путіна з його “багатоходовочками” починає отримувати гідну асиметричну відповідь. Адже рішення про припинення видачі віз росіянам американці пояснили наслідком дій російської влади.

Нагадаю, кілька тижнів тому Володимир Путін оголосив про висилку з території РВ 755 американських дипломатів. Дональд Трамп, у свою чергу, подякував Путіну за допомогу у скороченні дипломатичного персоналу, але тепер виявилося, що видавати візи стало нікому. Ці обміни уколами перетворюють американсько-російські відносини на захопливий серіал у стилі часів Холодної війни. А значить, попереду нові шпигунські скандали та нові санкції".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...