Чотири причини: Арестович пояснив, навіщо Путіну військова база в Білорусі

Однією з основних цілей Кремля - є контроль над Олександром Лукашенком.

Путін і Лукашенко. Ілюстрація:uapress.info

Намагаючись розмістити військову базу в Білорусі, Росія ставить перед собою чотири мети, одна з яких - тримати під контролем нинішнього президента країни Олександра Лукашенка. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив військовий аналітик Олексій Арестович, передають Патріоти України.

У контексті заяви посла Російської Федерації в Білорусі про те, що російська військова база розгортається біля кордонів з Білоруссю "через радикалізацію в Україні", Арестович зауважив: "Лукашенко грає в складну гру між Заходом, Росією і Україною.

Росіяни вже десятий рік намагаються впихнути йому військову базу. Лукашенко дуже боїться повторення Майдану в Білорусі, та ще з оглядкою на те, що білоруські добровольці воюють в Україні. Таким чином, Кремль використовує його страх, щоб передати військову базу. Мовляв, під боком "Правий сектор", він вам влаштує революцію. А так хоч ми тебе врятуємо".

У той же час аналітик пояснив, навіщо насправді Росії військова база на території Білорусі.

"Перше - щоб тримати під контролем самого "бацьку", який схильний раз у раз виходити з-під контролю. Друге - щоб надійно утримувати Білорусь під Росією. Третє - в разі якогось Майдану в Білорусі вживати заходів на випередження, наприклад, по кримському варіанту - забрати частину Білорусі де-факто, а не де-юре. і четверте - база потрібна в рамках загальної стратегії з протидії НАТО, Україні і так далі", - пояснив Арестович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...