Чи буде продовження від американців? Коли "Русал" визнав, що санкції США дійсно серйозні, посипалися акції інших компаній із санкційного списку - Пономарьов

У Росії зараз обговорюють варіант повної або часткової націоналізації "Русала". Адже акції компанії закладено під кредит державного банку, наголосив екс-депутат Держдуми.

Ілля Пономарьов.Фото:Публичные Люди

Акції російських компаній почали падіння відразу після заяви "Русала" про ризик технічних дефолтів через санкції США. Про це сказав у коментарі виданню Гордон екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, інформують Патріоти України.

"Можливо, ще кілька днів на ринку буде "турбулентність". Але основне падіння вже сталося. Заворушення почалися не на російській біржі – вони перейшли з Гонконгу. Один день торгів минув спокійно, а от коли в "Русалі" самі сказали про ймовірність дефолту, у цей момент почали сипатися акції.

Тобто після того, як "Русал" визнав, що санкції США для них дійсно серйозні, посипалися акції інших компаній із санкційного списку. Зокрема, мова йде про ВТБ. Зараз важливо – чи буде продовження від американців? Поки ми бачимо першу реакцію на санкції. Інша справа, що серйозного відскоку назад щодо цих компаній не буде. Хоча після паніки, звичайно, певна стабілізація все таки відбудеться", – зазначив Пономарьов.

За його словами, у РФ розглядають варіант націоналізації "Русала".

"Ми бачимо реакцію на нові санкції США. Зрозуміло, для росіян вони небезпечні. "Русал" дуже залежить від Заходу. Їхній бізнес орієнтований на експорт, зокрема й у США. До того ж, вони втрачають можливість отримувати кредити. Втрати учасників ринку та інвесторів становлять близько $12 млрд.

Це не втрати компаній. Курси важливі для їхніх акціонерів. Той самий "Русал" має великий обсяг кредитів від "Сбербанка России". Заставою є акції "Русала". І наскільки мені відомо, у Росії зараз обговорюють варіант повної або часткової націоналізації "Русала". Адже акції компанії закладено під кредит державного банку", – підкреслив Пономарьов.

Як відомо, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. Американське міністерство фінансів пояснило, що такі заходи ухвалено на виконання закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який у серпні 2017 року схвалив президент Дональд Трамп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Йде під воду єдиний завод бронемашин РФ! Наступу кінець? Бійці РФ перестріляли своїх в Бердянську

середа, 17 квітень 2024, 2:35

Військовий аналітик Дмитро Снєгирьов детально проаналізував інформацію щодо затоплення єдиного у Росії військового заводу з вироблення і модернізації бойових машин піхоти. Мова йде про «Курганмашзавода», який незабаром ризикує опинитися під водою. Воче...

Не тільки дефіцит боєприпасів: Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

середа, 17 квітень 2024, 0:30

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. "Ми з...