Чи повторить Путін долю Муссоліні: Журналіст про "Крим наш" і "Ефіопія наша"

"Римська імперія Муссоліні, яку він відновив у 36-му, "відтепер і назавжди", закінчилася."

Джерело: http://uainfo.org

"Нещодавно перечитав тексти виступів Муссоліні. Так, умів говорити дуче. Найяскравіші його промови, мабуть, це «Ефіопія наша!» І Маніфест про відновлення Римської імперії", — пише Андрій Цаплієнко, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Не без емоцій, не без гордості, після семи місяців гірких поневірянь, я вимовляю ці великі слова. І абсолютно необхідно додати, що наш світ, римський світ, зараз втілений у цій простій, що не вимагає пояснень, остаточної фразі: Ефіопія це Італія!"

"Території і народи, які належали Ефіопії, тепер знаходяться під повним і вічним суверенітетом Італії". "Це було сказано дев'ятого травня 1936 року, коли маршал П'єтро Бадольо взяв Аддіс-Абебу, і вже на наступний день натхнені люди на вулицях Рима вітали одне одного словами речівки. Пароль: "Ефіопія — це Італія!" Відповідь: "Ефіопія — наша!" Те, що пропонував італійцям дуче, сьогодні можна було б назвати не інакше, як "духовні скріпи". Прекрасно ввібралася виснаженою італійською душею концепція "La pace romana", тобто "римського світу", що несе духовність усім відсталим народам на вістрях мечів легіонерів-чорносорочечників.

Дуче для того, щоб відродити імперію, потрібна була гучна, легка і, бажано, швидка перемога. В якості жертви обрали незалежну Ефіопію, яка, насправді, і без цієї війни серйозно залежала від Італії. Загалом, все вийшло якнайкраще. Ефіопія — наша. Римська імперія, після п'ятнадцяти століть забуття, відроджується. Духовні скріпи, як ніколи, сильні.

Італія з відвойованої Ефіопією, як і сьогодні Росія з Кримом, нарвалася на санкції. Ліга Націй (аналог сьогоднішньої ООН) заборонила експорт товарів стратегічного призначення в Італію, а також імпорт італійських товарів. У відповідь розгорнулася кампанія підтримки вітчизняних виробників "Preferite il Prodotto Italiano", тобто, "Вважаємо за краще італійське".

На провладних мітингах італійці піднімали плакати з написом "Не смішіть нас своїми санкціями". У тридцяті ще не придумали "Іскандерів", щоб їх смішити.

Треба визнати, Муссоліні був упевнений, що переміг "вільний світ". І навіть "Іскандери" не знадобилися. Через сім місяців Ліга Націй скасувала санкції. У випадку з Кримом і Донбасом Захід виявився трохи твердішим: як-не-як, а санкції діють досі.

Восени 43-го року дуче відсторонили від влади. Римська імперія Муссоліні, яку він відновив у 36-му, "відтепер і назавжди", закінчилася. За іронією долі, ключову роль у відстороненні диктатора зіграв П'єтро Бадольо. Той самий маршал, який взяв столицю Ефіопії.

Звичайно, у Путіна, на відміну від Муссоліні, є "Іскандери", і "АРМАТ", і повітряно-космічні сили, і багато чого іншого. Але, впевнений, є у нього і свій Бадольо. Якого поки що не розгледиш в строю вірнопідданих "кримнашів"."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...