Данилюк: "Всупереч злим язикам, Україна повністю забезпечила фінансування "Євробачення-2017"

Київ повною мірою забезпечив фінансування пісенного конкурсу «Євробачення-2017».с

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр фінансів України Олександр Данилюк. Для забезпечення повного фінансування заходу було виділено 430 млн грн гарантій, передбачено в бюджеті на 2017 рік майже 456 млн грн. Крім того, Києвом як переможцю конкурсу на право проведення «Євробачення» виділено 50 млн грн цього року та передбачено ще 150 млн грн у наступному. «Таким чином, ми в повній мірі забезпечили фінансування «Євробачення».

Також необхідну підготовку забезпечує організаційний комітет на чолі з міністром культури Євгеном Ніщуком», - підкреслив Данилюк. Як раніше повідомляло німецьке видання Bild з посиланням на джерело в оргкомітеті, організатори "Євробачення" ведуть переговори про можливе перенесення конкурсу в 2017 році з України в Росію. Причиною таких переговорів називалося те, що Київ нібито не надав організаторам «Євробачення» фінансових гарантій.

У той же час, як наголошується, факт переговорів ще не означає перенесення заходу з Києва. «Існує реальна загроза того, що захід може пройти в іншій країні. Для нас це було б катастрофою», — цитує видання заяву голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганни Гопко. Так, видатки на конкурс в останні роки варіюються від 17 мільйонів євро до 25 мільйонів євро, при цьому оргкомітет покриває суму в розмірі від 10 мільйонів євро до 14 мільйонів євро, залишок повинна покрити приймаюча сторона.

Разом з тим, згідно з повідомленням, влада України стверджують, що знайшли джерела фінансування і вже найближчим часом представить їх організаторів пісенного конкурсу. Пізніше організатори "Євробачення" спростували повідомлення про перенесення конкурсу до Москви. Як повідомляв УНІАН, Україна отримала право приймати міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017" після того, як українська співачка Джамала перемогла на цьому конкурсі в 2016 році в Стокгольмі. Вона виступила з піснею "1944", в якій розповідається про трагедію кримськотатарського народу. 9 вересня стало відомо, що переможцем відбору міста-господаря пісенного конкурсу "Євробачення-2017" став Київ. Головна сцена Євробачення-2017 буде облаштована в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ).

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги - La Repubblica

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:27

Уряд прем'єр-міністрки Італії Джорджії Мелоні схвалив надання Україні нового пакету військової допомоги напередодні саміту G7 в Апулії, який розпочнеться 13 червня. Про це повідомляє La Repubblica з посиланням на джерела. Туди має увійти ЗРК SAMP-T, пе...

"Враження на все життя": Скандальна російська блогерка відсвяткувала день народження на Донбасі (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:14

Відома російська телеведуча та блогерка Настя Івлєєва, яка підтримує розпочату Росією криваву війну, порушила мовчання. Путіністка вперше за тривалий час дала інтерв'ю, де розповіла, як "відсвяткувала" своє 33-річчя, передають Патріоти України. Настя І...