Даремний візит: Керрі - клінічний ідіот, навіть в порівнянні з Лавровим, - Піонтковський

Абсолютно ясно, чого від цієї зустрічі очікує Володимир Путін – він хоче підкреслити свою роль «великого миротворця» і спровокувати Керрі на які-небудь заяви на користь кремлівської інтерпретації Мінських угод.

Джон Керрі та Сергій Лавров. Фото: 112.ua.

"Від зустрічі держсекретаря США Джона Керрі і російського президента Володимира Путіна, яка має відбутися в рамках візиту Керрі в Москву 23-24 березня, слід очікувати тільки найгіршого. Я вже неодноразово підкреслював і ще раз повторю, що вважаю Керрі клінічним ідіотом. Навіть в парі Лавров-Керрі російський міністр закордонних справ є домінантним альфа-самцем і робить з держсекретарем все, що йому заманеться", - пише політолог Андрій Піонтковський у своїй статті для НВ передають Патріоти України.

Згадайте знаменну зустріч Керрі з Путіним в Сочі в минулому році. На прес-конференції хлопчики з телебачення змусили американського держсекретаря говорити про те, що Україна не виконує Мінські угоди. Можу запевнити: таку ж нісенітницю його змусять говорити і цього разу.

Та й взагалі сам приїзд Керрі в Москву на три дні нагадує якесь ходіння в Каноссу (вираз, що означає акт покаяння і смирення, заснований на подорожі короля і імператора Священної Римської імперії Генріха IV до замку Каносса, де відлучений від церкви король був змушений у лахмітті просити вибачення у папи Григорія VII - НВ). Навіть під час Другої світової війни, коли США були союзниками СРСР, я не пам'ятаю таких приїздів до Москви держсекретаря.

Абсолютно ясно, чого від цієї зустрічі очікує Володимир Путін – він хоче підкреслити свою роль «великого миротворця» і спровокувати Керрі на які-небудь заяви на користь кремлівської інтерпретації Мінських угод. Сенс же цієї інтерпретації полягає в тому, щоб втиснути "ЛНР" та "ДНР", як ракову пухлину, в політичне тіло України.

Що стосується справи Надії Савченко, яка також буде обговорюватися на зустрічі, тут теж все досить однозначно. З повідомлень у пресі можна зрозуміти, що Путін хоче за Савченко не людей, а якісь геополітичні придбання: наприклад, коридор в Крим чи щось рівноцінне. Тому я не думаю, що Керрі відвезе з собою Савченко або домовленість про її звільнення.

Крім того, якщо послухати недавнє інтерв'ю Барака Обами виданню The Atlantic, можна зрозуміти, що справа не тільки у слабкості Керрі, але і в слабкості американського президента. Чи зміниться позиція США після виборів, залежить від переможця. Якщо прийде Трамп, то ситуація лише погіршиться – він взагалі сказав, що слід відмовитися від НАТО, та й, мовляв, навіщо ризикувати світовою війною з Росією через якусь Україну». Але Трамп уже занадто далеко зайшов у своїх заявах, і я вважаю, що він не тільки не стане президентом Сполучених Штатів, але й не отримає республіканської номінації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...