Дешева піар-акція: У Раді відхрестились від розірвання дипломатичних відносин з РФ

​Члени Комітету Верховної Ради у закордонних справах назвали рішення Комітету про підтримку розриву дипломатичних відносин з Росією "провокацією популістів".

Ілюстрація:nc4.info

Члени Комітету Верховної Ради у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе і Володимир Ар'єв назвали рішення Комітету про підтримку розриву дипломатичних відносин з Росією "провокацією популістів". Про це вони написали на своїх сторінках в Facebook, інформують Патріоти України.

Так, Климпуш-Цинцадзе назвала це рішення "ганебними політичними ігрищами".

"Сьогодні чергову дешеву піар-акцію влаштували популісти в образі Корчинської, Парасюка та Ігоря Луценка в Комітеті у закордонних справах. Шкода, що навіть досвідчені в міжнародних відносинах колеги приєдналися до цієї ганьби", - написала народна обраниця.

За її словами, проект Комітету поєднував питання дипломатичних відносин та всю договірно-правову базу двосторонніх відносин між Україною і Росією. При цьому прихильники розриву дипвідносин стверджували, що мова йде про "припинення" дипломатичних відносин, що нібито не означає їх розриву.

Однак, Віденська конвенція 1961 року, таких варіантів не передбачає - там мова йде виключно про "розрив" таких відносин, відзначає Климпуш-Цинцадзе.

Вона також висловила переконання, що в разі оголошення розриву дипвідносин, Росія негайно почне впроваджувати репресії проти українців в РФ, а Україна не зможе їх захистити.

"Невже не зрозуміло, що той, хто пропонує такий шлях, відмовляється від будь-яких спроб врегулювати міжнародний конфлікт політико-дипломатичними засобами, а прокладає шлях до загострення військових дій і провокує на те, щоб йшли на смерть тисячі наших братів, батьків, чоловіків, дітей?", - написала вона.

Климпуш-Цинцадзе уточнила, що на засіданні Комітету Верховної Ради у закордонних справах за розрив дипвідносин з РФ було 4 голоси "за", 2 утрималися, 1 "проти". Проти голосувала Ірина Луценко, Ганна Гопко - утрималася. Володимир Ар'єв підняв руку "за" помилково, а коли зрозумів, що сталося, відкликав свій голос, але депутати Ігор Гузь та Віктор Вовк залишили зал, зруйнувавши кворум.

У свою чергу, її колега Володимир Ар'єв стверджує, що підтримав постанову, бо невірно зрозумів формулювання.

"Коли бігаєш між двома комітетами одночасно (своїм і сусіднім, де розглядають твій законопроект), десь буде пробой. В результаті влітаєш на свій, де без тебе немає кворуму, голосуєш за дурницю, яку підсунули провокатори і недоучки і яка ламає нашим дипломатам гру проти РФ, бо не чуєш зачитаної першої частини рішення, а друга - наче нічого.

Потім відкликає свій голос, а замасковані під патріотів провокатори, які колись в 2005-му робили проекти з ФСБшною агентессою Наташею Вітренко, розносять це як #зрада. Ну і нехай. На те вони і провокатори", - пояснив Ар'єв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про можливий розвиток ситуації на Харківському операційному напрямку... - Костянтин Машовець

неділя, 19 травень 2024, 5:58

1. На обох ділянках свого тактичного вклинення (Вовчанський напрямок та напрямок на с.Липці), на даний момент противник продовжує свої спроби просунутись у двох місцях: . - Західніше м.Вовчанськ по дирекції Бугруватка - Стариця, а також вздовж правого...

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...