"Десятки кілометрів нашої землі, политі кров'ю побратимів": "Айдар" згадав трагічні події 5 вересня 2014 р.

5 вересня 2014 року бійці "Айдару" з групи Термінатора (Олександр Скиба) та групи Грізлі (Андрій Юркевич) та бійці 80-ки потрапили у засідку на шляху Металіст-Щастя на перехресті повороту на Цвітні Піски. Багато бійців загинуло.

Батальйон "Айдар". Фото: antikor.com.ua.

Два роки тому. Жахливий перший тиждень вересня 2014. 1-2 вересня ЗСУ залишили Луганський аєропорт. 3-4 вересня знищено "Градами" військовий табір у Дмитрівці (12 бат) і військовий госпіталь у селищі Побєда (80 ОАМБр та 59-й госпіталь). На сторінці батальону "Айдар" згадують сумні події початку вересня 2014 року у зоні проведення АТО, передають Патріоти України.

"Айдар" нагадує, що артилерийський обстріл вівся з території Росії (наразі це документально доведено міжнародною комісією). "Десятки кілометрів нашої землі, политою кров"ю побратимів, були віддані ворогам. Важка техніка, танки, бетери, бехи колонами відходила аж до Чугуєва. На захисті Щастя та ТЕС лишалися лише люди: АЙДАР, 80-ка, 3-й БТрО..." - повідомляється на сторінці "Айдару".

5 вересня 2014 року бійці "Айдару" з групи Термінатора (Олександр Скиба) та групи Грізлі (Андрій Юркевич) та бійці 80-ки потрапили у засідку на шляху Металіст-Щастя на перехресті повороту на Цвітні Піски. Багато бійців загинуло, декільком вдалося вийти живими з бою, декілька потрапили у полон.

У повідомленні "Айдару" нагадують, що керував російсько-терористичною бандою, що влаштувала засідку, Алексей Мильчаков, садист-неонацист з Петербургу, банда "Русичи". "Три доби нам не віддавали тіла загиблих. Домовитися забрати тіла вдалося лише 8 вересня (Тетяна Борисенко та Володимир Місечко потрапили у полон під час переговорів). Троє мужніх бійців (2 з афганської роти і 1 з групи Бардаша) поїхали "КАМАЗом", з зібраних на полі бою та привезених у біопакетах кількох десятків загиблих опізнати вдалося лише 5 айдарівців та 1 офіцера-десантника 80-ки: тіла добивали, розрізали животи, проломлювали голови, спалювали ще живих", - йдеться у тексті "Айдару".

З неопізнаних тіл було взято зразки для визначення ДНК. Тіла загиблих були поховані на кладовищі у с.Чмирівка під Старобільськом. Після визначень співпадінь ДНК та встановлення імен загиблих ряд бійців, які героїчно загинули у тому бою, було перезахоронено.

Загалом більше десяти бійців з того бою на сьогодні є пропалими безвісти, повідомляють на сторінці "Айдару".

Людей, яким щось відомо про про той бій та загиблих у ньому бійців просять відгукнутися. Детальний опис тих подій можна знайти за посиланням: https://www.facebook.com/AYDAR24/posts/1487532584849086

Опис через рік, 5 ВЕРЕСНЯ 2015, з фото загиблих та визнаних загиблими: https://www.facebook.com/AYDAR24/posts/1651444065124603

Також "Айдар" опублікував список бійців, які на сьогодні визначені загиблими в результаті того бою :

1) Атаманчук Андрій Вікторович (Атаман)

2) Богуш Андрій Васильович,

3) Вишневський Олег Анатолійович (Вишня)

4) Грибков Сергій Миколайович (Прокурор)

5) Ісик Іван (Повар)

6) Коломієць Федір Федорович (Шахтьор)

7) Король Юрий Васильевич (Король)

8) Кумецкий Виктор Владимирович (Кум)

9) Пархоменко Сергей Леонидович (Сумы, Пархом)

10) Рожков Дмитрий Анатольевич (Дымок)

11) Скиба Олександр Сергійович (Термінатор)

12) Слісенко Михайло Михайлович (Михалич, дядя Міша)

13) Сльота Володимир Васильович

14) Шалатовский Вадим Володимирович (Хмель)

15) Юркевич Андрій Михалович (Грізлі)

16) Якубовський Назар Олександрович (Назарчик)

Ткож відомо, що кілька родин не погодилися з результатами експертиз за ДНК і загиблими своїх рідних не вважають.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...