Субсидію не дали: На Луганщині у власному домі може замерзнути український поет

Пенсія у Василя Старуна – трохи більша 1500 гривень. У дружини приблизно така ж.

Василь Старун. Фото: Фейсбук.

"Ситуація дика. Як і багато що у країні, де гуляє дикий капіталізм. Один з найцікавіших і найоригінальніших поетів сучасної України Василь Старун має реальну перспективу замерзнути у власному помешканні", - пише видавець Сергій Чирков на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Живе він у селі Деркул Біловодського району Луганської області. Пенсія – трохи більша 1500 гривень. У дружини приблизно така ж.

За газ щомісяця треба платити 2700 грн, плюс інша комуналка. Субсидії на цей опалювальний сезон не дали. Правди у місцевої влади не знайшов, скаргу до столиці – переправили у район.

Були сподівання на президентську стипендію. Та керівництво Луганської письменницької організації віддало її іншому – за принципом "ти вже стипендію колись отримував".

Станом на 1 січня накопичилося 6000 гривень боргу. Якщо Василь Старун не сплатить борг до 10 січня – обіцяють відрізати газове опалення. Посеред зими. Крапка. Шановні друзі, хто має змогу – давайте допоможемо поетові врятуватися від холодів".

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...