Дієтологи здивували: Як здорове харчування може нашкодити організму

​Часто, люди, що стежать за харчуванням, стають просто одержимі цим, тож відхилення від своєї дієти може призвести до нервового зриву.

Про це розповіла дієтолог-психолог, спеціаліст із здорового харчування Лілія Фальчук, передають Патріоти України з посиланням на видання "Експрес".

"Це має назву "орторексія", що в перекладі з грецької означає одержимість харчуванням. Першими ознаками орторексії є дотримання обмежень у харчуванні, ретельний підрахунок калорій, надмірна увага до продуктів, які входять до раціону. А також – засудження людей, що харчуються "не за правилами", – розповіла дієтолог.

Здорова людина, яка стежить за харчуванням, але не робить культ з цього, може інколи з’їсти щось шкідливе, але не робить із цього проблему, адже розуміє: це виняток.

"При орторексії у людини з’являється почуття тривоги, страху, злості, а також погіршується сон. Згодом це може призвести до нервового зриву. Такі люди частіше наражаються на стрес, зокрема й хронічний. Крім того, через постійний контроль людина не вміє розслабитись. Усе це призводить до захворювання нервової системи, зниження імунітету, загальної слабкості та порушення всіх функцій організму", – застерігає Фальчук.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...