"Для Путіна завдання максимум - повернути Київ у сферу російського впливу": Політолог пояснив, у чиїй перемозі на виборах-2019 в Україні зацікавлений Кремль

За словами політолога, Путіну у Києві потрібна влада, яка буде більш договіроздатною і готовою працювати за схемою: ми погоджуємося на російський сценарій по Донбасу, а Крим відкладаємо на колись, не відомо, на коли.

Путін прагне повернути Україну у сферу російського впливу за будь-яку ціну. Ілюстрація:Багнет

Росії потрібно, щоб за підсумками президентських і парламентських виборів до влади в Україні прийшли ті сили, які погодяться з виконанням кремлівського сценарію на Донбасі і відмовляться вимагати повернення окупованого Криму. Про це заявив політолог Євген Магда на Еспресо.TV, передають Патріоти України.

"Під час своєї нової президентської каденції, яка тільки недавно почалася, Путін хоче вирішити українське питання. Це для нього завдання максимум - повернути Україну в сферу російського впливу", - підкреслив експерт.

При цьому він підкреслив, що російський диктатор прагне "вирішити українське питання" в політичній і дипломатичній площині, а не у військовій, оскільки під час операцій в Іловайську і Дебальцевому росіяни зазнали значних людських втрат і "російська державна машина докладала чимало зусиль - і організаційних, і фінансових - для того, щоб позакривати роти і не дати цим темам вийти на рівень федеральних медіа і, перш за все, виплеснутися за кордон".

"Тому для Росії найбільш сприятливий сценарій - зміна влади на президентських і парламентських виборах (в Україні - ред.). Це не означає, що в Києві піднімуть російські прапори, але тут їм потрібна влада, яка буде більш договіроздатною і готовою працювати за схемою: ми погоджуємося на російський сценарій по Донбасу, з добрими намірами виключно, а Крим відкладаємо на колись, не відомо, на коли", - пояснив Магда.

Як відомо, чергові вибори глави Української держави відбудуться 31 березня 2019, тобто вже менше, ніж через 1 рік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...