Для того і ставили? Підвищення тарифів може призвести до падіння уряду Гройсмана, - політолог

Встановлені урядом цифри непідйомні для багатьох українців. І цю проблему не вирішать субсидії. Виплати по комунальних платежах можуть різко зупинитися, пояснив Тарас Березовець.

Ілюстрація:pogliad.ua

Різке підвищення тарифів на ЖКГ здатне звалити уряд Володимира Гройсмана і привести до політичної дестабілізації України. Про це заявив на прес-конференції "Новий політичний сезон в Україні", організованій Українським Інститутом Майбутнього, директор програм національної безпеки УІБ Тарас Березовець, передають Патріоти України з посиланням на Хвилю.

На його думку, тема тарифів стане ключовою для нового політичного сезону і почне "розгойдуватися" з першого дня. "Встановлені урядом цифри непідйомні для багатьох українців, - вважає пан Березовець. - І цю проблему не вирішать субсидії. Виплати по комунальних платежах можуть різко зупинитися.

І ми зіткнемося з ефектом доміно: масові невиплати, як в 90-х роках, можуть привести до політичної дестабілізації, на чому особливо гратимуть партії популістів (Тимошенко, Опоблок, Радикальна партія). Піку протестів варто очікувати на період листопад-грудень. І цілком можливо, що жертвою стане уряд Гройсмана".

Юрій Романенко додає: "Гройсман допустив дуже серйозну помилку, коли підвищив тарифи не в один з гаком разів, як вимагав МВФ, а в два рази. Ця тема грає в мінус для влади".

Романенко також наводить дані соціологічного дослідження Українського Інституту Майбутнього, де вказується, що понад 50% українців готові перестати платити за комунальні послуги, а ще більше 27% готові брати участь в акціях протесту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В окупантів було багато вбитих та поранених: Радник мера Маріуполя розповів цікаві подробиці щодо удару по базі в селищі Бабах-Тарама

неділя, 28 квітень 2024, 18:42

У ніч на 24 квітня атакували базу окупантів у селищі Бабах-Тарама за 40 км від окупованого Маріуполя. Приліт збігся в часі з повідомленнями у західних ЗМІ, що цього дня українці вперше використали далекобійні ATACMS. Радник міського голови Маріуполя Пе...

"Ця зброя ще буде виготовлятися": Дипломат пояснив, що для України значать два пакети допомоги від Пентагона

неділя, 28 квітень 2024, 18:28

Юрій Щербак, колишній Посол України в Ізраїлі, США, Канаді, пояснив, що для України значать два пакети допомоги про які заявляв міністр оборони США Ллойд Остін, передають Патріоти України. "Під час останнього засідання Rammstein Ллойд Остін, міністр об...