"Для ЗСУ слабким місцем є радянський бюрократичний апарат. Нам потрібно змінювати принципи і підходи на інші, не радянські" - Гай

На думку волонтера, в українській армії потрібно більше делегувати повноважень молодшій і середній ланці офіцерів.

Мирослав Гай. Фото:news.eizvestia.comСлабким місцем Збройних Сил України є радянський бюрократичний апарат, дуже довгий період прийняття рішень і планування. Таку думку на сайті Главред висловив волонтер, який воював в зоні АТО, глава благодійного фонду "Світ і Ко", офіцер запасу Мирослав Гай, передають Патріоти України.

Ті операції, які в нашій армії планують на рівні полковників і генералів, в країнах НАТО розробляє середній і молодший командний склад, розповів активіст.

"Нам потрібно більше делегувати повноважень молодшій і середній ланці офіцерів. Нам потрібно змінювати принципи і підходи на інші, не радянські", - зазначив Гай.

Також волонтер наголосив, що українські військовослужбовці забезпечені зараз усім, що необхідно, тільки тому, що їх мало. "Якщо доукомплектувати бригади хоча б до вимог військових статутів, то, боюся, виявиться, що наше забезпечення ще має великі проріхи. Та діяльність волонтерів, які за ці чотири роки не припинили своєї роботи, все ж таки змінилася. Дійсно, військовослужбовець зараз критично не потребує нової форми чи харчів. Проте більшість волонтерських організацій знайшли себе в роботі над системними змінами оборонного сектору." - наголосив волонтер.

Україна знаходиться у складній ситуації. Безпека в Україні є запорукою безпеки в регіоні. Це розуміють країни НАТО. Наша дестабілізація несе загрози Євросоюзу. А війна в Україні є першим прикладом війни в Європі у ХХІ столітті. Для цивілізації, яка вже запускає приватні ракети на Марс, така ситуація неприпустима. Відповідно для того, щоб ми були безпечною країною, нам потрібно провести реформи у політичному, економічному, оборонному секторах.

Досвід свідчить, що самостійно ми на такі реформи неспроможні в короткій перспективі. А часу для очікування ніхто не має. Тому Україні зараз допомагають інтегруватися в глобальний світ, парадигму, яку ми називаємо "західна цивілізація". Вважайте, що ми виграли в лотерею. РФ протистоїть цій інтеграції настільки, що навіть розпочала війну на Донбасі.

Відповідно не варто казати, що ми просто знаходимося під зовнішнім управлінням, а варто сказати, що на Україну впливають різними методами дві протиборчі сторони - Росія та Захід. А от яку сторону і цивілізаційну модель оберемо ми - вирішувати нам, зазначив активіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...