Доброго ранку, Хунта! Трохи вранішніх новин, - Денис П'ятигорець

Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою підписано, а Європарламент розширив список товарів, які Україна понаднормово зможе продавати в країни Євросоюзу.

Денис П'ятигорець. Фото: Фейсбук.Блогер Денис П'ятигорець на своїй сторінці у Facebook зібрав головні новини тижня з України і світу, передають Патріоти України.

1. Після згоди Палати громад та Сенату Генерал-губернатор Канади скріпив своїм підписом Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

2. Європарламент проголосував за надання Україні тимчасових автономних торговельних преференцій поза дією положень поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі

3. В Україні запустили антикорупційну ініціативу Європейського союзу загальним бюджетом 15,84 млн євро. Мета антикорупційної ініціативи ЄС - посилити спроможність новостворених антикорупційних інституцій і зміцнити зовнішній контроль за процесом реформ з боку Верховної Ради, громадянського суспільства і медіа.

4. Державний бюджет України за січень-квітень 2017 року виконано з профіцитом на рівні 19,435 мільярда гривень проти 22,191 мільярда гривень дефіциту за аналогічний період попереднього року.

5. Київська міська рада знову підірвала палаючі дупи російських пропагандонів та перейменувала проспект Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича. Чекаємо, коли Повітрянофлотський проспект, на якому розташовано посольство РФ в Україні, перейменують на проспект Джохара Дудаєва.

6. Починаючи з 1 червня громадяни України із внутрішніми паспортами у вигляді ІD-карток можуть їздити до Туреччини без віз.

7. В Мєльдоніі розпочався «секвестр державного бюджету». Командування російських військ у Донецькій області приховує загибель понад 20 військовослужбовців, аби не виплачувати їхнім родинам компенсації.

8. Приморський районний суд Одеси наклав арешт на 27 суден і 33 нежитлових приміщення компанії Чорноморнафтогаз, які незаконно привласнені на тимчасово окупованій території півострова Крим. "Наразі до Українського бюро Інтерполу прокуратурою направлено лист про внесення зазначених бурових установок та суден до бази даних розшуку", - підсумували в прокуратурі АРК. Типу нормальна та логічна новина. Але дві речі не виходять з голови. Перша – чому так довго тягнули. І друга – як можна оголосити в розшук будинок? Нє, ну я розумію там корабель – тільки вийшов у води іноземної держави – можна арештовувати та забирати собі. Але приміщення? Вони ж не плавають. Не їздять. Але ми Хунта, а отже робимо, що хочемо!

9. Вища рада правосуддя відсторонила від посад трьох суддів, які у 2013-1014 роках виносили рішення проти учасників Революції гідності. Тепер на них чекає рішення про звільнення.

10. На Зміївській тепловій електростанції в Харківській області запустили енергоблок, який працює на газовому вугіллі. Відтепер вугілля антрацитової групи з окупованих територій для цього енергоблоку вже не потрібне.

11. Станом на 31 травня, за місяць до завершення 2016/2017 маркетингового року, Україна експортувала 40,7 млн тонн зерна, що на 1,7 млн тонн більше ніж за попередній період.

12. #НашіЛюдиВсюди. Стартап People.ai, заснований українцем Олегом Рогинським, зібрав інвестицій на суму $7 млн


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...