Допускаю, що влітку назріє соціальний вибух. Товарна блокада сильно вдарила по "ЛНР" - Жемчугов

Колишній бранець терористів розповів, що на окупованій території Луганщини зростає соціальна напруженість.

Володимир Жемчугов. Фото:ГлавредТоварна блокада з боку України сильно вдарила по економічному становищу на окупованих територіях Луганської області. Про це в інтерв'ю ОРД розповів звільнений з полону бойовиків "ЛНР" українець Володимир Жемчугов, передають Патріоти України.

"Блокада завдала сильного удару - становище в "ЛНР" погіршилося різко. Тільки ті, хто служить в адміністраціях, поки отримують регулярну зарплату. Всі заводи стоять, шахти зупинилися. Людей відправляють у безоплатні відпустки. Всі розуміють, що майбутнього немає у"ЛНР", - говорить Володимир.

За словами Жемчугова, грошей на відкачування води з шахт уже немає, тому шахти затоплюються.

"Намагаються вивозити цінне обладнання, яке можна продати в РФ. Така історія з травня на шахті "Петровеньки", під Красним Лучом. У місті працює лише одна шахта - "Новопавлівська", і та ледве тримається - сім чоловік на відбійних молотках. На відновленій шахті "Княгинінська" робочі сподіваються на російських інвесторів, ті їм щось обіцяють, а решта вугільних підприємств зупинилися. Тільки Україні потрібне їх вугілля, більше нікому", - підкреслив він.

На думку колишнього бранця, соціальна напруженість в Луганській області зростає.

"Навесні в Красному Лучі гендиректор об'єднання "Донбасантрацит" збирав директорів і умовляв шахтарів не страйкувати. Ті кажуть: "Де заборгованість із зарплати?" Керівництво об'єднання: "Потерпіть тиждень", і так кілька разів. Закінчилося скороченням. Ще працюють приватні шахти-дірки. Але допускаю, що влітку назріє соціальний вибух", - резюмував Жемчугов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...