"Досвід Аді Кузі показує: вся нинішня "велич" російського флоту - дута туфта, склеєна з совкового спадку", - журналіст

З часів "совка" Москва не виводила в море на такі відстані такі потужні з'єднання флоту, тобто, зараз вона дуже нервує через Сирію, пише Вовнянко

Російський "Адмірал Кузнєцов". Фото: russiahousenews.info

Схоже на те що Москва сильно занервувала з приводу реакції США на Сирію. Не встигли ми пореготатати з "димового походу" шаланди Адя Кузя (за російською версією - важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнецов") з супроводом, як от нова новина - британці повідомяють про вихід з Мурманська на з'єднання з Адей Кузею трьох підводних човнів, оснащених "крилатими ракетами". Пишут про два човни класу "Акула" та один - класу "Кіло". Так пише журналіст Дмитро Вовнянко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", продовжуючи:

"Двох човнів класу "Акула" там не може бути в принципі. З човнів цього класу (колись - нічного жаху флотів НАТО) наразі в строю в Росії залишився єдиний човен - "Дмітрій Донской", 1980 р. випуску, який остннім часом використовується як стартовий майданчик для випробування нових ракет. В принципі - його могли послати в Сирію і через його все ще лиховісну славу, і через те, що він єдний в російському флоті здатен тягнути 20 ракет "Булава".

Другим човном може бути єдина на Північному флоті РФ, субмарина класу "Борей" - "Юрій Долгорукій" (16 "Булав").

Нарешті човен класу "Кіло" це натівська назва човнів проекту "Палтус". Нею може бути одна з трьох субмарин: "Магнітогорськ", "Ліпецьк", або "Калуга" - більше на Північному флоті Росії їх нема. Ракет на собі вона не несе і швидше за все служить човном охорони.

Що вам сказати? Таких походів уже давно не було. Звертає увагу три моменти.

Перший. Всі ці ігри з плаванням Аді Кузі і підводних човнів - все це нереально дорого коштує. В умовах, коли російські економісти вже криком кричать що 17-й рік РФ пройде скажено важко, а 18-й буде роком обвалу, такі ігри Москви для нас - це просто дарунок небес.

Другий. З часів совка Москва не виводила в море на такі відстані такі потужні з'єднання флоту. Чує моє серце - серйозно вони перетрухали через Сірію. Сильно будуть там зараз грати м'язами.

І третє. Досвід Аді Кузі показує. Вся нинішня велич російського флоту - дута туфта, склеєна з совкового спадку. Це - героїчна обшивка на шпангоутах їз'їдених іржею та покрадених на метал. Тож якщо країни НАТО не піддадуться на цю гру мускулами і не відступлять перед корявими росийськими понтами - чекає на нас ржачка ніяк не менша за уже існуючі досягнення Аді Кузі.

Як казала одна моя знайома - фундаменталізм, то продукт діяльності мозку потужністю в одну звилину".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...